Nawet na pewno to nie jest dobry objaw ;)
Printable View
Nawet na pewno to nie jest dobry objaw ;)
U mnie co prawda trochę nowsza, był to przekaźnik nad skrzynką bezpieczników, demontując lewa dolna stronę deski ujrzysz parę przekaźników, naciskając przycisk otwierania klapy znajdziesz, który to.
1. Właśnie czytałem schemat i wynika z niego ze na kablu białym z czerwonym paskiem znika zasilanie po przekręceniu kluczyka, sprawdź ;] jak tak to tylko podłączasz tam 12v na stale i gotowe.
2. Jak pierwszy sposób nie zadziałał. Bierzesz miernik i sprawdzasz, na którym pinie pojawia się masa po naciśnięciu przycisku i już wiesz, który kabel steruje przekaźnikiem. Montując kolejny przycisk łączący ten przewód z masa masz rozwiązanie.
Podłączałem pod ten i przekaźnik centralnego sterowanie radiowe i otwierana klapę z pilota.
Tu prosze masz schemaciki jak Ci pomogą
http://91.90.63.31/alfa145/Volume%20...ompartment.PDF
Pomysł, żeby nie można było otworzyć bagażnika przy włączonym silniku jest bardzo dobry. Zapobiega sytuacji, kiedy przypadkiem klikniesz w przycisk w czasie jazdy i coś ci z bagażnika wyleci. Teoretycznie też nikt ci na światłach na ulicy klapy nie podniesie...
Wczoraj aż z ciekawości sprawdziłem drugi kluczyk od nowości nieużywany i tego się nie da wyciągnąć tyle że on ma ostre ząbki, a ten którego od 10 lat używam ma gładkie. Podjechałem nawet do gościa który dorabia klucze i zapytałem czy dałoby się wymienić sam grot to powiedział że grot się dorobi ale nie da się wyciągnąć starego z plastikowej obudowy.
Hmmm dziwne w 33 nie blokuje kół a moge wyciągnąć kluczyk ;) Idzie go wyciągnąć bo poprostu jest już zmęczony i tyle. A kolega gifwwl dobrze radzi.
No właśnie wg mnie to nie jest takie dziwne, bo nie wiem jak w alfie, ale w starym poczciwym fiacie tipo można wyciągnać kluczyk przy włączonym silniku, chyba właśnie po to by otworzyć bagażnik ;) Ale swoją drogą trzeba uważać, bo mi już sie udało pojechać do miasta bez kluczyka w stacyjce ;)