-
U mnie w instrukcji też jest taki tekst ale w menu auta nie widziałem.
-
2 załącznik(i)
-
Co do problemów z radiem (wymieniono bo były błędy i może to radio dawało problem z modułem Connect Box który się mógł zaktualizować), choinki na desce i auta lawecie to przerabiałem to również. Problemem według mnie był akumulator, choć serwis sprawdzał i twierdził że wszystko z nim jest ok. Po trzech latach wymieniłem na nowy zmuszony kolejnym problemem z odpaleniem i od tej pory wszystko jest ok. Moduł Connect Box się po dwóch dniach zaktualizował .
-
Z gory przepraszam ,pewne juz bylo nie raz , ale gdzie moge znalezc updaty do radia ?
-
Na foru giulii alfaowner watek ok nfotainment updates post 1 wszystko jest
-
-
Najnowszy update: Moduł wiązki poległ podczas włączania światła przeciwmgielnego. Samochod stracił całkiem te światła, diagnoza w ASO - wymieniamy moduł haka i sprawdzimy. Jak nie pomoże, to znaczy że uwaliło BCM.
Polecam. To ASO totalnie obrzydziło mi tą markę. Już miałem przeboleć te czujniki parkowania i zostawić jak jest, ale w tym przypadku to już musi to zostać przywrócone do pierwotnego stanu, potem auto pójdzie na sprzedaż. Miałem je trzymać minimum do końca gwarancji, no ale coż.
-
nieźle, więc albo wadliwy moduł/wiązka od Westfalii (wątpię), albo coś namotali przy podłączaniu i coś uwalili albo rozłączyli, albo zmanipulowali wiązkę błędnie i teraz krzak. Takie rzeczy mogą być wszędzie, ale jak chcesz, tak czujesz, to trzeba iść za sercem (tak jak wielu z nas też idzie ale w kierunku Alfy). Auto najlepiej kupować z fabrycznym doposażeniem w hak i cokolwiek co chcesz w wyposażeniu - reszta to zawsze ingerencja.
-
Dobra, ale czy jest szansa że faktycznie uwaliło ten BCM? W bagażniku rowerowym swiatło działa, reaguje na włączanie/wyłączanie, tylko sam samochód je stracił. Jak pisałem - mówią, że błąd idzie z modułu wiązki. Jeszcze podobno po podmianie tego modułu trzeba robić coś z proxi. Czy faktycznie tak to się odbywa przy takich modułach?
-
poczekaj, światło przeciwmgielne w module dobrze jest wyłączać kiedy jest wpięte coś w hak - musiałbym sprawdzić u siebie, ale tak to powinno działać.
niektóre moduły mają na to czujnik w złączu (np otwarcie klapki), inne może bazują np na poborze prądu przez podłączone coś do gniazda.
Jeśli działa w przyczepce/platformie rowerowej a nie działa w aucie to IMHO jest dobrze. Natomiast po wypięciu z gniazda powinno za to załączać tylne p/mgielne w aucie - próbowaliście? Nie wiem jak logika tam działa, czy od razu przełączy czy np dopiero po uśpieniu auta - to też weź pod uwagę. Daj znać.
No ewentualnie coś źle podłączyli że widzi stale wpięte coś w gniazdo, albo czegoś nie podłączyli, albo złe gniazdo itp. Niech szukają - to co słyszę to raczej mi wygląda na głupie nieporozuienie lub błąd. A BCM pewnie nieuwalony, szczególnie jeśli w bagażniku rowerowym działa światło.
O ile kojarzę, to akurat od przeciwmgielnych wiązkę się tnie i właśnie wpina moduł 2 kable do/z modułu pomiędzy. Tak też stop się realizuje w tych modułach co u siebie montowałem (w Giulii Westfalia a w Tonale Hak-system), tyle że przy Stop akurat światła na aucie nie mają gasnąć.