oki to wsumie wymienić lepiej :) a poleć mi jakiś teraz olej:)
i jaki na dolewkę najlepiej :)
bo z płynem chłodzącym sobie poradziłem na dolewkę:) pisałem kiedyś
Printable View
oki to wsumie wymienić lepiej :) a poleć mi jakiś teraz olej:)
i jaki na dolewkę najlepiej :)
bo z płynem chłodzącym sobie poradziłem na dolewkę:) pisałem kiedyś
podaj jaką masz w oryginale lepkość a powiem Ci ile za Agipa ..
uu kurcze nie wiem jaka lepkość :( a te oleje mogą się mieszać czy nie bardzo?
Marka wg. uznania. Jedni powiedzą Mobil, inni Elf, a jeszcze inni Valvoline (ja mam taki właśnie).
Sporo jest zwolenników oryginalnej Tutelli. Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać i która firma wzbudza w Tobie najwięcej pozytywnych uczuć :D
Zapytaj kolege o Agipa, powinien być ok :)
Co do mieszania - nie można mieszać oleju o różnych specyfikacjach, ale zakładając, że robisz cała wymianę, to nie ma to znaczenia.
Dowiedz się (np. z instrukcji bądź naklejki pod maską) jaki olej powinien być w tej skrzyni.
Zresztą pewnie za chwilę jakiś posiadacz V'ki nas oświeci ;)
hmm to chyba w sklepie zapytam o poradę jeśli wchodzią to 2 litry rzeczywiście to wymieni się cały olej , hmm tylko jak ze skrzyni się spuszcza olej? bo tego to w życiu nie robiłem :/
kiedy wymieniałem olej w skrzyni,pojechałem do znajomego sklepu motoryzacyjnego,kolega otworzył swoje mądre książki i według tego dał mi dwa litry oleju.ale jakiej firmy był to nie pamiętam,chyba to był total syntetyk.
jeżdżę już ponad rok i wszystko jest ok.
P.S.korek wlewu i jednocześnie kontroli stanu w TS-ie znajduje się od przodu auta,na bocznej ścianie skrzyni biegów.klucz wewnętrzny sześciokątny nr.12 lub 14
oki tez tak się zrobi myślę że doradzą dobrze, trzeba to przed zimą zrobić bo w zimie nikomu się nic nie będzie chciało robić :) dziś wymieniłem pasek alternatora kurcze ten co był to był z 1997roku heh
motul gear 300 75w 90 syntetyk ,smialo mozesz wlewac
Tak w jeden 1.6 nie ma takiego bajeru. Ale to nie zwalnia z obowiązku sprawdzenia tego co jakis czas. Przed wczoraj mechanior wymienił mi olej 2l koszt 70zl różnica kosmiczna.