Ale nie napisałeś ile butla ma pojemności ;)
Pozdrawiam.
- Rafał
Printable View
40litrów ale wchodzi tak zależy w jakiej stacji 36l - 32l gazu
hmm no to diagnostyka się przyda, żeby wykluczyć faktycznie ewentualnie uszkodzoną lambde i termostat.
Z jednej strony to co piszecie mnie pociesza, z drugiej zaś ... no ale cóż.. nie żebym nie wiedział na co się piszę przy 2.5 v6.. ale wiadomo jeśli można oszczędniej to czemu nie, a kto pyta nie błądzi.
Dzięki za odpowiedzi.
Dzisiaj robię tłumik który się rozszczelnił gdzieś bliżej nie wiedząc gdzie, oraz przewody od pompy wspomagania bo cieknie. Jak mechanik się odezwie, że skończone to zawijam do jakiegoś diagnosty (i tu może ktoś poleci coś w poznaniu) i sprawdzimy jak to wygląda.
Apropo LPG - kamien007, jak Ci się ta alfa zbiera na gazie ? duży spadek mocy ? Nie chciał bym jej gazować, nie jest to moje jedyne auto ale ... chciałbym wiedzieć ewentualnie jak to wygląda z osiągami.
Pozdrawiam.
jakoś zauważalnych strat mocy nie ma 200km/h nią leciałem na gazie i jeszcze chce iść ;] choć tłumik środkowy do wymiany to myślę co by z nim zrobić chyba wywalę starą puszkę i dam nową blachę:) i wszystko pospawam ładnie tylko ten ból nie ma spawarki:(
Sorki za OT w temacie, Kamien007 u Ciebie do wymiany jest termostat.
Neilik i kamien007 dyskusję o LPG prosze kontynuować w odpowiednim dziale . Nie róbmy zamieszania proszę .
przywracacie mi normalnosć...
ostatnio cztrałem, że kolegom z alfaklubu GTA palą mniej tak ok 2l. jak wasze 2.5, gdzie moja Wasze przegania zatrzymując się na ok. 20/100