Odbłyśnik masz tylko do długich, a te działają całkiem dobrze. Soczewki mam ok, bez rys itp.
Printable View
Odbłyśnik masz tylko do długich, a te działają całkiem dobrze. Soczewki mam ok, bez rys itp.
"Majkel:
Odbłyśnik masz tylko do długich, a te działają całkiem dobrze."
http://img18.imageshack.us/img18/1008/0556.jpg
Oto i soczewka z AR164,
chcesz mi powiedzieć że tu nie ma odbłyśnika ?
Poza tym mówiłem o wyczyszczeniu samej soczewki, a nie o usuwaniu z niej rys (bo o takie raczej trudno),
jeśli lampa jest leciwa, a wiem że jest bo ma przynajmniej 7 lat. I nikt jej nie rozbierał
to na samej soczewce jest osad i tyle. A ten osad skutecznie blokuje światło.
:) Nie zrozumiałem Cię do końca. Sądziłem, że mówisz o odbłyśniku w refkelktorze(tak jakjest do długich). A tu się okazuje, że soczewka ma swój odbłyśnik "za sobą" :).
Sprawdzę to.
Marcin, a kompleksowa usługa czyszczenia lampy ile u ciebie kosztuje bo widzę, że już profesjonalistą jesteś w rozbieraniu lampek :D
Obyś tylko klosza nie złamał.
Sprawdziłem. Troche kurzu na niej było i takich mazów. Wyczyściłem, ale żarówka się zjarała i nie mam jak sprawdzić efektu. Może lepiej np. zainwestować w lepsze żarówki, które będą dawać lepsze światło i nieco zniwelują "tłumienie" nieco wysłużonych reflektorów.
Hidy fajnie świecą, ale ja tam nie chcę się pakować w takie rzeczy. Poszukam narazie odpowiednich żarówek. Może jakiś Philips Vision. Białe światło nawet fajnie by wyglądało do moich GTA reflektorów :)
No po takim gruntownym czyszczeniu reflektora efekt powinien być zauważalny gołym okiem nawet na standardowej żarówce.
---------- Post dodany o godzinie 13:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:29 ----------
Robert, kiedy "druucik" w turbince robisz ?