po przejechanych 100 km przekopciła ok. 0,7 litra
Printable View
po przejechanych 100 km przekopciła ok. 0,7 litra
Kolego to nie jeździj tym autem bo za chwilę katalizator też będzie zapchany i do wymiany - tylko remont cos tu pomoże
głowica do ściągnięcia
wymiana uszczelniaczy zaworowych. pewnie tędy właśnie dostaje się olej
nie no autem nie jeżdżę, stoi u mechanika czeka na swoją kolej, wiecie jak teraz jest mechanicy przebierają w robotach i ciężko coś zrobić od ręki. Bardzo dziękuję wam koledzy za zainteresowanie tematem, miałem różne auta i należałem do różnych forów dyskusyjnych i widzę że alfaholicy to pożądny naród i starają się swoim pomóc jak się tylko da. Pozdrawiam i wrazie czego jestem chętny do pomocy!
dzisiaj przy rozbieraniu silnika doszliśmy do tego że jest przestawiony rozrząd. Może to jest skutkiem palenia oleju?
nie wydaje mi się by przestawiony rozrząd będzie przyczyna branie takich wielkich ilości oleju. Sam napisałeś 0.7L na 100 km. Upieram się w dalszym ciągu że to uszczelniacze zaworowe choć mogę się mylić bo czasami alfa potrafi zaskoczyć (nie miło)
Przestawiony rozrząd mógł przyczynić się do małej masakry w silniku. Raczej poprawne ustawienie w tej chwili nic już nie zmieni. :-(
no dobra, poznałem już wasze zdanie, jutro jak przywiozą blokady do rozrządu i krzywki - napiszę co z tego wyszło
po przywiezieniu blokad z krzywikami okazało się że jednak rozrząd był dobrze ustawiony, mechanik się sugerował tym, iż znaki się nie pokrywały na kołach. Po ściągnięciu głowicy okazało się że są padnięte uszczelniacze zaworów. W tej chwili mechanik bierze się za robote
tak jak myślałem. pozdrawiam