Yes,Yes,Yes 98 r i zadziałało :jupi:
Printable View
Yes,Yes,Yes 98 r i zadziałało :jupi:
Cholera jasna, a u mnie nie działa . Jak Wy to robicie , moża ja popełniam gdzieś błąd.
Opisze dokładnie teraz co robie i prosze o wytknięcie błędu ( jeśli jest).
1.Kluczyk w stacyjce na stop. Temp. na max., nawiew na 0, dmuchawa w pierwszej pozycji (na twarz).
2.Kluczyk na MAR. Wtedy zapala się już kontrolka klimy , to ją wyłączam i potem robie sekwencje . Z 0 na AUTO (trzymam 2 sek.), potem na 0 (znów na 2 sek.),znów na Auto (2 sek.) i na 0.
3.Wyłączam zapłon.
Z tego co pisał Vito 100 (jak dobrze rozumiem) potem znów kluczyk w pozycje MAR i jeszcze raz robie tą sekwencję.
Tak robiłem i nie pomogło. Czy robiliście tak samo, czy coś inaczej ??
Poprawka - jednak instrkcja jest ok i działa jak trzeba tylko nie połapałem sie od razu, że jest dobrze..
Mam jednak jeszcze jeden problem; po przełączeniu pokrętła na pozycję "na twarz" lub "twarz+nogi" wogóle nie dmucha mi przez centralne nawiewy ( te po bokach i ten duży na środku)
walczę z tym jakiś czas i nie mogę sutalić co jest zrąbane...
Vito100 lub ktoś u kogo zadziałało , możecie napisać czy robiliście tą sekwencje dokładnie tak jak napisałem wyżej .
jeśli wasza klimatyzacja nie bedzie włączana co jakiś czas to pewnego razu po prostu NIE BĘDZIE DZIAŁAĆ , zawarty w instalacji olej smaruje i konserwuje a także odpowiada za szczelność połączeń i uszczelnień gumowych :idea: 8)))
zacytuję sam siebie:Cytat:
Napisał taif
Jest jedno ale... Teraz dopiero zauważam (ktoś tam wyżej o tym też wspomniał) jest problem z ustawieniem nawiewu "na twarz". Działa bezproblemowo tylko na szybę i na nogi. Teraz aby włączyć nawiew na twarz, muszę przy nawiewie ustawionym na "0" pomieszać pokrętłem nastawów w lewo i w prawo po czym ustawić na twarz. Potem włączm wentylator i dopiero zapuszczam silnik. Całość - nie wiem dlaczego - trzeba robić przy włączonym zapłonie, ale przy zgaszonym silniku... Dziwne.Cytat:
Napisał vito100
pozdrawiam
Ja zrobiłem tak i zadziałało:Cytat:
Napisał taif
1.Kluczyk w stacyjce na MAR Temp. na max., nawiew na 0, dmuchawa w pierwszej pozycji (na twarz).
2. kluczyk na stop
3.Kluczyk na MAR. Wtedy z 0 na AUTO, potem na 0, znów na AUTO i na 0.
3.Wyłączam zapłon.
Powiem tak, pokretologia zadzialala. Wszystko pieknie ladnie prze jakies 3 dni, a potem znowu po starem tak wiec wyuczony odruch wylaczania klimy pozostal :)
na mojej 156 z 97r kombinacje pokretłowe nie działają .. jest jakis inny sposób ???? :) :)
Ja Was nie rozumiem. U mnie jest normalnie jak w każdym samochodzie. Jeśli klima działa i zgasze silnik to po ponownym uruchomieniu faktycznie taz działa, bo jest to w pamięci komp. Jednak jak była wyłączona, to sama tez się nie włączy wraz z uruchomieniem silnika.