P0130 P0150 P1177 P1178 P1176 P1173 - Wszystkie te błędy bez problemu może wywołać nieprawidłowa regulacja instalacji LPG lub/i niesprawny reduktor. Dodatkowo raz jak uzbierałem 7 błedów to auto zaczęło mi chodzić jak TRAKTOR na wolnych obrotach. Musiałem minimalnie je gazować, bo mialem wrażenie że mi się wszystko rozsypie tak nim telepało. Dodatkowo nie miałem nawet kontrolki check-engine!!!
Co do uszkodzonej Sondy to pewnie również może doprowadzić do problemów z pracą i błędów w silniku. Aby wykluczyć jej niesprawność, trzeba jedynie narysować sinusoidę w programie diagnostycznym dla jej napięć. Mamy ładną sinusoidę, mamy sprawną sondę i wracamy do LPG:)
Jaką masz instalację, jaki reduktor? Kiedy ostatni raz byłeś z gazem na regulacji? Kiedy wymieniałeś filtry? Ewentualnie jaki przebieg mają Twoje wtryskiwacze gazowe i reduktor? Sprawdź jak reduktor trzyma ciśnienie i jak wygląda przy przyspieszaniu mieszanka na LPG a jak na PB. Czy w obu przypadkach jest bogata?
W każdej chwili mogę zejść do swojej alfy, ustawić jej kiepską mieszankę a na jutrzejszy dzień z auta będę miał traktor, bo w takie tryby powchodzi ECU, że będzie się bało nawet odpalić:)