wymieniałem niedawno w tym panelu to ciężko było wlytować nowe..ale fakt nie kupi w normalnym sklepie takiej.. wiec trzeba kombinować na własny sposób..
Printable View
wymieniałem niedawno w tym panelu to ciężko było wlytować nowe..ale fakt nie kupi w normalnym sklepie takiej.. wiec trzeba kombinować na własny sposób..
też miałem spalona zarówke od podswietlenia pokrętła biegu dmuchawy. z braku zamiennika kupiłem zwykła zarówke(taka jak np od podswietlenia zwegarka). po odlutowaniu od blaszek spalonej żarówki przylutowałem nową (ta od podswietlenia zegarka. mimo ze troche wieksza jest ale pasuje). po poskładaniu wszystkiego do kupy swieci identycznie jak oryginalna. i co najwazniejsze kosztowała chyba 1 zł :)
Zamienników nie ma. Opiszę jak poradziłem sobie ja.
Najpierw kupiłem za jakies grosiki żarówki 1,2W. Potem na stronie http://alfa156.net/ znalazłem po lewej stronie zakładkę "Tips". Potem, na środku, zakładkę "How to change a light bulb in the center console". A potem, korzystając w zasadzie tylko z fotografii, dokonałem demolki wnętrza :D
Wymontowałem stare żarówki, a na ich miejsce wlutowałem bezpośrednio w płytkę drukowaną nowe. Bez żadnej oprawki. Jak na razie, od prawie półtora roku, działa.
Zanim zaczniesz jakiekolwiek lutowanie, sprawdź czy w ogóle masz zasilanie - troche niepokoi mnie informacja o tym, że nie świeci Ci cały panel.
Pzdr
Własnie sie zastanawiem dlaczego cały nie świeci...mam prad we wszystkich gnaizdach a na to wyglada ze tylko jedna jest spalona.
dobra rada. mi tez nie swiecila jedna od paliwa. nie moglem dostac identycznych (problem tkwil w obudowie) wiec wymienilem na diodowe wszystkie. teraz zaluje. swiatlo z diody jest mocniejsze i w niemily sposob znieksztalcily kolor. zamiast zielonego jest a'la turkusowy. wiec diodowe zarowki jakby ktos chcial wstawic stanowczo odradzam.