ziomster chciałbym wiedzieć jak po mietkowemu najłatwiej wymienić wariator, widziałem ten tutorial ale tam na zdjęciach słabo pokazane jak wyciągnąć wałek, i czy można jakimś sposobem zdjąć wariator z wałka nie zdejmując wałka?
Printable View
ziomster chciałbym wiedzieć jak po mietkowemu najłatwiej wymienić wariator, widziałem ten tutorial ale tam na zdjęciach słabo pokazane jak wyciągnąć wałek, i czy można jakimś sposobem zdjąć wariator z wałka nie zdejmując wałka?
Wałek wyciągamy po odkręceniu tych hmm nie wiem jak to sie nazywa.Ale jest na ostatnim zdjęciu oznaczone numerkami 1,2,3 ale jest ich wiecej.
Po wyciągnięciau wałka jest wygodniej i bezpieczniej po za tym trzeba tez wymienić uszczelniacz waraitora.
Da się poluzować sam pasek nie przestawiając rozrządu aby wyjąć wałek?
Nie ma takiej opcji :( poluzowanie paska,sciągnięcie paska,wyciągnięcie wałka = utawienie na nowo rozrządu.
Może i sa jakieś "domowe" sposoby ale to loteria.....
ehhhh zeby człowiek umiał sam ustawić rozrząd, to jedna z kosztowniejszych napraw by odpadła:)
Fajnie byłby na jakimś wiekszym spocie nauczyć sie tego.Zaraz na forum znalazłoby sie fachwca i by nas przeszkolił.Kwestia tylko zakupu dobrych blokad wałka (a wiem,ze kilka osób na forum je ma) :D
ustawienie rozrządu jak sie posiada blokady w twin sparku nie jest az tak trudna..
A ziomster mówi że by rozrządu nie zdejmował to jak w końcu? mi się wydaje że trzeba jednak poluzowac pasek aby wyjąć wałek