Nie ma żadnego problemu, resztę napisałem na prv. Tylko nie oczekuj cudów to nie ,,magiczny napój" ;)
Printable View
Pojezdzij z jeden dzien i falowanie znowu wroci :)
A powiedz mi jak wyregulowales ta srubke? Tzn wkreciles ja czy wykreciles? i o ile obrotow? I czy jak regulowales srubka to robiles po tym reset?
ja leje tylko 98 i falowanie tez miewam:)
[QUOTE=selius;242941]Pojezdzij z jeden dzien i falowanie znowu wroci :)
A powiedz mi jak wyregulowales ta srubke? Tzn wkreciles ja czy wykreciles? i o ile obrotow? I czy jak regulowales srubka to robiles po tym reset?[/QUOT
Najpierw w prawo czyli wieksza szczelina, jednak teraz faluje mi jak auto stoi a jak dojezdzam to jest ok. hehe. NIe resetów nie robilem.
A masz mozliwosc podlaczenia sie pod unidiaga? Albo prosil bym ktoregos z kolegow zeby zmierzyli parametr "minimum opening velve" i podali na forum.
- w alfadiagu jest closed position of throttle value.
--
http://img40.imageshack.us/img40/6711/12126.th.jpg
Niestety nie mam jak podlączyć. I wydaje mi sie ze nie tezba robic resetu parametrów po regulacji srubką. Tak na zdrowy rozum jak kolega Selius napisal wyzej komputer i tak przez kilka minut dostasowuje parametry. Sam to zaóważyłem.
Ja też żadnych resetów komputera nie robiłem, ja śrubę odkręcałem bo mi podbijało obroty
Reset trzaba zrobic przy ruszaniu tą srubka . Wczoraj wzialem sie za ta srubke bo juz niewiedzialem co robic , obroty caly czas powyzej 1500 i do tego jeszcze czasami falowanie i zrobilem tak : najpierw sprawdzilem w unidiagu parametr "Throtlle minimum opening" , mialem 30.02 czyli za duzo , okrecilem srubke o jakies pol obrotu , wsiadlem i wlaczylem samochod i znowu sprawdzilem ten parametr i wogole sie nie zmienil , zrobilem reset silniczka krokowego i zapalam samochod i wszystko chodzi elegancko , a gdy wszedlem zobaczyc znowu parametr podany wyzej mialem 29.08 . Takze jak krecicie ta srubka i nie zrobicie resetu to wogole wam sie nie nie zmienia i nie daje to zadnego efektu . WIELKIE PODZIEKOWANIA DLA KOLEGI PETRACHAJ bo mi wszystko ladnie wytlumaczyl i jest OK .:)