-
najpierw musze oddac komus moją bellunie :)
stoi biedna, w garazu caly czas, bo jezdze firmowym autkiem
i mam dylemat, czy pakowac sie w to GT, czy skusić sie na 166 znajomego :)
i teraz mam jedno pytanie, czy jest duzo zachodu ze zmianą silnika 2.0TS na 2.5V6?
-
Wątpię żebyś przez to przebrną , jest parę tematów o przekładce (teoretycznych) i konkluzja jedna "totalnie nieopłacalne i mega pracochłonne"
-
Dziwi mnie trochę przesiadka ze scenika do alfy!!! Ale do rzeczy, za 25 tys kupisz naprawdę niezłą alfę! Tak się składa że nie trzymają one ceny i to dla ciebie wspaniała wiadomość. Przed kupnem sprawdż w warsztacie. Sprawdż czy nie kupujesz złomu!!! Każda alfa zadbana do 150 tys km przebiegu bedzie dobra.Nie patrz na rocznik, choć wiem że jest to istotne, ale na stan!!! Lakier oryginalny, przebieg oryginalny, bez błędów w komputerze. Jesli ma ślady rdzy, była bita!!! Omijaj takie z daleka!
-
no mnie tez by dziwila, ale moje pierwsze auto bylo alfą, i do dzisiaj je mam.. ah stary poczciwy 2.0 TS :)
a scenic byl samochodem firmowym :)
-
Jak do 25 tyś to 147 lub 156 przed FL to będzie na pewno zadbany egzemplarz,
co do malowania to nie zgadzam się bo moja była malowana w całości i miał to być początek wielkiego tuningu, skończyło się na body kit od GTA :D i paru drobiazgach jak lepsze hamulce i chip :D, ale efekt moim zdaniem super,
---------- Post dodany o godzinie 15:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:01 ----------
Jak do 25 tyś to 147 lub 156 przed FL to będzie na pewno zadbany egzemplarz,
co do malowania to nie zgadzam się bo moja była malowana w całości i miał to być początek wielkiego tuningu, skończyło się na body kit od GTA :D i paru drobiazgach jak lepsze hamulce i chip :D, ale efekt moim zdaniem super,
-
Nie wiem czy dokładnie o to chodzi autorowi, ale gdybym miał takie pieniądze to skusiłbym się na ładną Lancie Deltę HF...
Ewentualnie Alfa Romeo 75 w dobrym stanie.
Tyle od siebie ;)