Nie pogniewaj się ale pewnie tak właśnie jest. W końcu dla niego to chleb powszedni a ty jesteś tylko teoretykiem w tej dziedzinie.
Printable View
Katowice
Nie ma problemu o ile interfejs będzie pasował (wtyczka)bo w samym tylko BRC są różne.
A co do gazowników to moje zaufanie do nich jest ograniczone.
Na samym początku nie umieli sobie z regulacją poradzić więc zaczeli ciemnotę wciskać że to wina układu zapłonowego (świece kable). Auto miało wtedy 2 tysiące przebiegu (!) a przewodów zapłonowych nie ma tam w ogóle. Wezwali gościa z centrali i tenże wgrał nową mapę i po problemie.
Wiec tak dzis dzownilem do swojego gazownika i wytlumaczylem mu to co mi napisales czyli, ze musi przestawic mi ta temperature powietrza na wieksza, a on na to ze sa dwie temperatury w instalacjach BRC. Pierwszy czujnik znajduje w reduktorze, ktory mierzy tem wody, a drugi czujnik na listwie wtryskowej i jest on od tem gazu i o tym czujniku mowimy. Jest to temperatura gazu ktora trafia do listwy a potem do silnika, powiedzial ze mozna to przestawic na wieksza tem ale on nie poleca bo psuje sie tak silnik i wtryskiwacze. Gaz ma tem -20 i po to ogrzewa sie go w parowniku zeby mial tem dodatnia. Jesli zwiekszymy tem to bedzie trafial zimny gaz do listwy i do silnika co spowoduje szybsze zuzycie... Wiec dam sobie spokoj z tym i Tobie tez polecam to zmienic jak bylo...
Pozdrawiam
Lepiej nie puszczać gazu o temp poniżej zera - szkoda wtryskiwaczy ;)
Tez tak uwazam dlatego nic nie przestawialem :) Trudno pojezdze troche na benyznie dluzej :)