Nic nie szarpie silnik chodzi rowno i ok chodzi nawet cieszej niz wczesniej wie ktos gdzie ten czujnik jest?
Printable View
Nic nie szarpie silnik chodzi rowno i ok chodzi nawet cieszej niz wczesniej wie ktos gdzie ten czujnik jest?
Tu znajduje się czujnik, jak się nie mylę.
http://images37.fotosik.pl/234/b30a1dea04cf63e9m.jpg
http://images38.fotosik.pl/235/91a48a995e469a84m.jpg
Ok dzieki jutro go wykrece moga byc jakies problemy z wyjeciem jego ?moge cos urwac przez przypadek czy cos?wole wiedziec wczesniej.
Witam,
Czujniki ciśnienia oleju są takie same jak do większości Fiatów. Niestety większość to zwykłe zamienniki za kilkanaście złotych i dlatego są marnej jakości. Wymieniłem kiedyś oryginalny czujnik na zamiennik i po jakimś czasie rozszczelnił się w miejscu pinu i wyciekał olej (olej lał się na silnik). Założyłem ponownie zamiennik i zaczęła mrugać kontrolka ciśnienia oleju choć ciśnienie i cała reszta była ok. Znów wymieniłem czujnik na nowy i wszystko od tego momentu wróciło do porządku. Niestety trochę się przez to nadenerwowałem, dlatego dobra rada i dołóż od razu kilka złotych więcej na oryginał. Pozdrawiam.
ok dzieki za pomoc a mam jeszcze pytanie mozliwe ze cos jest nie tak z filtrem nowym zalozonym ze cos w srodku sie zruszylo przy zakladaniu?
Jedyne co to możesz mieć filtr filtrona który jest z zaworem ograniczającym ciśnienie i kumplowi przez to wybuchł filtr. Ale to podobno odosobniony przypadek.
A mozliwe ze to panweki ktos mi mowil ze moze tak byc:(
Dzisiaj rano kontrolka mi sie swiecila krucej jakies 2min i tak jakies 1min57sekund za dlugo i mam jeszcze pytanie ile wchodzi oleju do tego silnika dokladnie?
ps.A mam pytanie odnosnie jezeli to panweki az boje sie uslyszec odpowiedzi ile bedize mnie taki remont kosztowal prosil bym o przyblizone kwoty i czas a i ile na tym co teraz mam da rade pochodzic??
Na sam początek zmierz manometrem ciśnienie oleju, równie dobrze może to być pompa oleju lub filtr
Ok Dzieki jutro skocze gdzies i to sprawdze moze od reki mi to zrobia:)