Zrób to od góry rozbierajac silnik od osprzetu, głowic i wtedy wyciagniesz kadłub silnika oddzielając skrzynię. Zdemontuj chłodnice i górny pas, silnik wyjdzie bez problemu
Printable View
Zrób to od góry rozbierajac silnik od osprzetu, głowic i wtedy wyciagniesz kadłub silnika oddzielając skrzynię. Zdemontuj chłodnice i górny pas, silnik wyjdzie bez problemu
Ja skrzynie w 155 V6 wyjmowałem bez kanału. Miałem do dyspozycji żabke i dwie kobyłki :) Możesz zrobić tak jak mówi Andrzej, ale przy tym będzie na pewno więcej roboty :)
Skrzynia w V6 to zupełnie inna zabawa :) Mysle że koledze chodzi raczej o wyjęcie silnika bo ten jest przedmiotem zmartwień
No chodzi o silnik ale jak zrozumialem to skrzynie trzeba odzielic zeby wal wyciagnac?!
oczywiście
Kolega musi naprawić dół silnika, więc nie ulega wątpliwości, że musi miec silnik osobno i skrzynię osobno. Inaczej wału nie wyjmie. Ma tutaj napewno łatwiejszą sytuację niż w przypadku V6, bo odpada mu problem mordęgi z cudownie usytuowanym rozrusznikiem. W TS-sie raczej łatwo mu z nim pójdzie :)
Ja sobie jakoś wbiłem do głowy że chodzi o boxera :D
je, chodzi o 1.6 TS (rok 1998)... No zobaczymy co z tego wyjdzie...
Gdziesz czytalem ze to ustawienia zaplonu po zciagnieciu paska trzeba takie klocki blokujace. prawda to? gdzie dostane takie?
Chodzi o blokady rozrządu KLIK
a, dzienki...