-
Nie uwazam ze jest nowszy,chodziło mi ze jtd jest nowszy,nikt nigdzie na zadnym innym forum przy modzeniu w td nie pisze o przerabiany zaworów czy czymś takim tylko grunt to uszczelka pod glowica np do golfow 1.6td zakladaja stalowe od 1.9 tdi i bez problemu osiagaja moce rzedu 150koni,i dlatego ja dorobilem sobie uszczelke i chcialem zasiegnac opini czy bedzie ok bo malokto cos pisze o miedzianej,tylko oto mi chodzi
-
Napisałem że nie ma to wpływu na taką przeróbkę.Zamiast uszczelki poleci co innego jesli silnik będzie sie przegrzewał
-
Te silniki tak szybko sie nie przegrzeja,wrecz sa podatne na takie przerobki,maja natrysk oleju na tloki,chlodnice oleju i ogolnie wydajny uklad chlodzenia,pozatym sa wskazniki do monitorowania temp spalin oleju czy cisnienia turbo
-
Więc po co ta uszczelka ? Silnik w 75 Turbo miał te same elementy chłodzenia a mimo to się przegrzewał przy ostrym traktowaniu.Miałeś juz problemy z uszczelką głowicy?
-
Przy wiekszym cisnieniu wydmuchuje mi uszczelke i kompresja idzie do ukl chlodzenia,i nie zapominajmy ze benzyna ma wieksza temperature spalania,o ile sie nie myle to wolnossaca benzyna ma wieksza temp w kolektorze wydechowym niz doladowany diesel
-
a głowice miałes planowaną ?
-
Jasne ze tak,ale z tego co czytalem na innych forach to tak sie dzieje i dlatego trzeba mocniejsza uszczelke bo ten zwykly kregielit nie daje rady,duzo jest o tym napisane na forum vw,jak to wszystko zloze do kupy to wysle Tobie filmik i zobaczysz jak sie auto zbiera po takich zabiegach
-
OK chętnie zobaczę. Pisałes że zakładają do 1.6 z 1.9 td to one maja takie same średnicę cylindrów?
-
w 1.9tdi są większe ale w niczym to nie przeszkadza,poza tym nie jest to jakaś kolosalna różnica
-
He dziwne kombinacje. Z tego co wiem 2 td w 155 ma 13.5s do setki ile bedzie miała Twoja po chipie?