nie. niepamietam jaki mam odcien (napewno nie ten) ale jak tylko sprawdze na tabliczce to napisze :)Cytat:
Napisał 75andrew155
Printable View
nie. niepamietam jaki mam odcien (napewno nie ten) ale jak tylko sprawdze na tabliczce to napisze :)Cytat:
Napisał 75andrew155
fr33, ile Cie kosztowalo malowanie?? tez chce sobie jakis fajny kolorek strzelic ale chyba dopiero za rok
2tys musisz liczyc zeby dobrze bylo zrobione..Cytat:
Napisał Alfista
Moja alfa ma lakier 130b/b wiec jaka powinna byc oryginalnie bo jest w dwoch kolorach czerwony i rozowy czy to lakier sie przebarwil czy ktos sobie tak pomalowal bo ja juz widzialm nie jedna tak dziwna alfe??
To jest kolor 130 b/b i czy tu widać róż gołym okiem
Cytat:
Napisał 75andrew155
no, ten kolor jest różowawy :) ładnie się prezentuje. ale .. czerwone kolory na AR ktore nie mialy byc rozowawe z czasem (niestety) takie sie stają.. szczegolnie w starszych modelach.
jedna uwaga...czerwony lakier nie tylko w AR plowieje od slonca.kolega lakiernik twierdzi ze ma to jakis zwiazek z promieniami UV ktore na czerwony(odziwo nie czarny czy inny ciemny)dzialaja najmocniej.co do roznicy w malowanym elemencie jest to niestety w przypadku kilku letnich czerwonych alf nie uniknione.pozdrawiam
a mnie sie wydaje ze Alfka naprawiona tanim kosztem bez dorobienia odpowiedniego koloru pigmentu
Całkowicie sie nie zgadzam . Auto musiało być żle pomalowane ( żle dobrany kolor ) właśnie ten lakier Rosso 130 b/b tak właśnie wyglada od nowosciCytat:
Napisał lesio146
No to looknij jak można dobrać lakier do 8 letniego samochodu..Cytat:
Napisał lesio146
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...eru-vt2901.htm