wystarczy wyciągnąć bezpiecznik i po kłopocie w instrukcji obsługi masz podane gdzie on się mieści.
Printable View
wystarczy wyciągnąć bezpiecznik i po kłopocie w instrukcji obsługi masz podane gdzie on się mieści.
Tyle, że jakoś Ci umknęło napisanie, że nie zawsze akurat ten sposób zadziała w sposób dla nas zamierzony. Często zdarza się, że i tak użyte zostaną spryskiwacze od świateł i tak.
Pozwól jednak, że każdy sam sobie odpowie czy coś jest dla niego obleśne czy drogie.
A tak nawiasem mówiąc, to ja podejrzewam inżynierów FIAT/AR o małą złośliwość - zamontowali nam tak mocno zużywający płyn system czyszczenia szyb/reflektorów a otwór wlotowy zbiorniczka na płyn jest wielkości 1 złotówki. Ot, taki czarny humor z ich strony.
a ja po prosty wypiąłem pompkę od sprysków lamp i już
tyle że ja mogłem sobie na to pozwolić bo nie mam xenonów
Wystarczy odrobina wprawy i nie trzymania dzwigni dluzej niz 1.5 sek. Zapewniam, ze dziala.
Nikomu nie odbieram mozliwosci tego osadu. Ale wierze, ze przecietny posiadacz AR ma wieksze wyczucie smaku, niz wlasciciel VW :)
PS: O, potanialy ostatnio:
http://allegro.pl/hella-ledayline-le...411928982.html
Szybki kliknięcie dźwignią by nie myć świateł i po sprawie, nie polecam wyłączać świateł-bo to może ekstremalnie kiepsko wpłynąć na dłuższą metę na żarówki od ksenonów i przetwornice. Ale każdy robi co chce :). Chcesz 1 długi strumień gaś światła, albo cyknij szybko 3 razy :)
U mnie przytrzymanie nawet w okolicach 1 s. wyzwala już pełen cykl działania systemu. Muszę naprawdę "błyskać" spryskiwaczem ażeby wycieraczki przeleciały raz przez szybę z minimalną ilością płynu. I staje się to po prostu irytujące.
Ja mam jakiś model Philips`ów - szału nie ma, ale udało się je zamontować w sposób małowidoczny (gdy nie są włączone)
Dziś rano "cykałem" i podziwiałem piękną mgiełkę przed maską ;) Innymi słowy - u mnie nie działa. Może komputer sprawdza kiedy ostatnio światła były myte i od tego uzależnia reakcję na "cykanie"?
---------- Post dodany o godzinie 11:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:09 ----------
w 159? poka fote :)
Jak zrobię to no problemo ;)
Ps. Ciężko upchnąć prostokątne lampy do jazdy dziennej do naszych dziobów w aucie, gdzie wszystkie lampy są okrągłe. Widziałem na naszym forum jak jeden z użytkowników upchnął okrągłe lampy Helli w miejsce świateł przeciwmgielnych - ładnie to wyglądało (po prostu zewnętrznie 'bezinwazyjnie') jednakże nie spełniało odpowiednich wymogów prawnych jeżeli chodzi o te światła.