-
wymień najlepiej wysprzęglik, odpowietrz układ (sprzęgło, hamulce powinny być ok bo zbiornik jest tak skonstruowany, że po zejściu płyny na hamulce zawsze troszkę zostaje żeby działały) i wszystko powinno grać. myślę, że bez szczypiec do segerów też dasz radę bo wysprzęglik nie jest jakoś super mega schowany..
-
szczypce muszą być ! jak w inny sposób chcesz zdjąć pierścień tego typu którym jest zabezpieczony wysprzęglik ??
-
>szczypce muszą być !
Ja wyciągałem bez i poszło całkiem sprawnie.
-
Witam muszę jechać do mechanika żeby wymienić wysprzęglik niestety zeszło trochę płynu hamulcowego i teraz nie mam sprzęgła i nie bardzo ma mnie kto zaholować, czy jest jakiś szybki sposób żeby odpowietrzyć układ i dojechać do mechanika? Dodam jeszcze że nie bardzo znam się na tym jeśli ktoś by miał foto gdzie jest ten wysprzęglik to byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za pomoc
-
Witam, tez przymierzam się do wymiany wysprzęglika i mam takie pytanie, gdzie dokładnie się znajduje bo szukałem dzisiaj i nie wiem czy dobrze. Wysprzęglik znajduje się po lewej stronie wlewu oleju ?? (patrząc od przodu samochodu pod pajączkiem widać przewód z płynem hamulcowym do niego doprowadzony oraz zawór do odpowietrzania ??
Gdzie znajduje się pierścień zabezpieczający od przodu samochodu czy od strony kabiny.
Wiem że pytania banalne ale chciałbym sobie to sam zrobić i wolę się zapytać przed niż coś zepsuć :)
-
>Witam, tez przymierzam się do wymiany wysprzęglika i mam takie pytanie, gdzie dokładnie się znajduje bo szukałem dzisiaj i nie wiem czy dobrze. Wysprzęglik znajduje się po lewej stronie wlewu oleju ?? (patrząc od przodu samochodu pod pajączkiem widać przewód z płynem hamulcowym do niego doprowadzony oraz zawór do odpowietrzania ??
Gdzie znajduje się pierścień zabezpieczający od przodu samochodu czy od strony kabiny.
Wiem że pytania banalne ale chciałbym sobie to sam zrobić i wolę się zapytać przed niż coś zepsuć :)
Dobrze zlokalizowałeś wysprzęglik. Pierścień znajduje się w miejscu zaznaczonym na zdjęciu.
-
To ja widzę że będzie niezła jazda żeby się tam dostać do tego pierścienia ;)
-
Odkręć najpierw przewód który idzie do zbiorniczka z płynem hamulcowym i będziesz miał łatwiejszy dostęp do pierścienia.
-
chopy a jak przy wciskaniu sprzegla cos piszczy to co wysrzeglik tez powoli kaput ? czy linka jakas tam jest ?
-
z tego co wiem to sprzęgło jest hydrauliczne i nie ma żadnych linek a jeśli chodzi o piszczenie to nie wiem może trzeba przesmarować jakiś uchwyt pedału albo coś innego, ale niech się bardziej zorientowani wypowiedzą ;)