Ja bede szczesliwy, jak bedzie dobrze znosila gaz, to moze sobie za parenascie lat kupie :D hehe.
Printable View
Ja bede szczesliwy, jak bedzie dobrze znosila gaz, to moze sobie za parenascie lat kupie :D hehe.
Piotr, a to w takiej cenie, majac tyle konikow nie powinno byc wyzej? nie wiem jakie osiagi maja auta ktore wymieniles, ale czytajac zapowiedzi alfy stawial bym brere troszke wyzej...
sorki brera - pisalem oczywiscie o 8c :P
a co do brery to sie zgadzam... to jest auto zeby w weekend pojechac pograc w golfa, a czy naprawde tak duzo pali? przeciez to JTS ktore sa podobno ekonomiczniejsze od TS, a te sa ekonomiczne :)
z ta kanapa z tylu przesadzili, bo ona jest zbedna, i tak tam nikt nie wsiadzie, a zamiast tego mozna bylo przedluzyc troche bagaznik - z tym sie zgadzam :)
Wiesz auto może miec dużą moc i szybko przyspieszac, ale w zakrętach już wcale nie musi byc takie szybkie. Dobrym przykładem są samochody Lamborghini, posiadają one dużą moc i są szybkie, a na torze czasami nie mogą dotrzymac kroku BMW M3 lub Porsche 911GT3.Cytat:
Napisał Tuti
Chciałbym aby 8C w programie Top Gear zrobiła taką sensację jak Alfa Romeo 147GTAm, która uzyskała lepszy czas okrążenia niż BMW M3, Subaru Impreza STi i Evo :wink:
Nie wiem jak teraz wygląda klasyfikacja na tablicy bo nie mam TVN Turbo, ale z tego co osytatnio oglądałem najlepszy czas uzyskało Maserati MC12, z którym Alfa 8C nie ma raczej szans :P
tez nie mam, ale ogladam - od czego mamy internet :)
na www tez jest ranking: http://www.topgear.com/content/tgonb...times/thestig/
przy imprezie sti jest jakas alfa gta - to chyba 147 o ktorej mowisz, 8c bedzie mocniejsze i nastawiona na sport na pewno bardziej niz 147... watpie zeby 147 od autodelty byla lepsza od 8c :)
zgadzam sie ze pozycja niedaleka m3 bedzie dobra :)
poczekamy zobaczymy, ale watpie zeby stig ja przetestowal jeszcze w tym sezonie... miejmy nadzieje ze do nastepnego juz dadza rade wkoncu wypuscic 8c na rynek :D
Co sie w sporcie Liczy? Moc, a wlasciwie moment obr., masa, i podwozie. Brera ma taka wade ze duzo wazy, mimo tego ze dobrze sie prowadzi, przeszkadza jej nadwaga.
8C bedzie mialo zdecydowanie mocniejszy silnik, wedlug danych z niezlym ciagiem, jesli wagowo bedzie blisko M3 to ma przewage. Podwoziowo bedzie dobrze bo to Alfa. Pozyjemy zobaczymy
ja nie mogę doczekac się pierwszych testów, widziałem kiedyś filmik z jakiegoś zlotu alfistów na którym pojawiła się czerwona Alfa Romeo 8c competizione i muszę przyznac, że auto robi naprawdę niesamowite wrażenie :wink:
Pszewidywana cena tego samochodu ma wynosic 500.000zl:)
Auteczko przecudnej pieknosci!!!
hehe kto sie podejmuje sprawdzenia jak bedzie chodzic alfa 164 Q4 8v 32v Ferrari , hehe za 30 tyś zł 325KM,6,3 do 100km/h- ciekawe jakie czasy uda sie wykrecic - he tylko musze złozyc do konca- Radek moze ty za pilota???