spokojnie możesz takie brać, ja takie mam zimowe, jak coś to do sprzedania za jakieś 650 Goodyear Ultra Grip 7 po jednym nie całym sezonie (kupiłem nówki) z felgami 14" 185/60 chyba.
Printable View
spokojnie możesz takie brać, ja takie mam zimowe, jak coś to do sprzedania za jakieś 650 Goodyear Ultra Grip 7 po jednym nie całym sezonie (kupiłem nówki) z felgami 14" 185/60 chyba.
możecie mi napisać oco chodzi z tym 5,5J ,
, 6J chce kupicfelgi 14 stalowe tylko niewiem jakie dobrać felgi do opony 185 szerokie
Chodzi tu zapewne o szerokość felgi podaną w calach. Tu masz fajną stronkę dotyczącą rozmiarów;) http://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/ . Ja mam inne pytanie, jaki minimalny rozmiar felgi można wsadzić do 155 V6?
Zapewne będzie to 15" tylko pewnie nie wszystkie, ewentualnie możesz potrzebować małego dystansu (5mm) były takie w alfach 145/146 2.0 a nie wiem dokładnie z 155 v6 ale z tego co sprawdziłem przed chwila masz tą samą wielkość tarcz co 145/146 2.0, więc i zacisk podobny. Mam na sprzedaż też 15" alu z 146 junior ;]
5,5J to szerokość felgi równa 5,5" i spokojnie Ci to wystarczy do 14" opon 185
185 spokojnie założysz na 5.5" szeroką felgę bez problemu, odsadzenie moze mieć około 35mm
---------- Post dodany o godzinie 21:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:53 ----------
185 spokojnie założysz na 5.5" szeroką felgę bez problemu, odsadzenie moze mieć około 35mm i więcej
Endriu musisz zakładac minimum 15 calowe felgi bo Vka ma większe tarcze od tsów więc juz 14 sie nie mieszcza
Ale należy pamiętac, że i tak nie każde 15 cali wejdzie pod tarcze 284 mm, a jest to spowodowane kształtem felgi od wewnątrz.
to jak mu nie wejdzie to da dystans wtedy :)
Flay a może zamiast 18 kupisz ode mnie 17:D?
hehe juz wtedy jak byłem u ciebie chciałeś mi je sprzedac :P narazie sie zastanawiam czy juz nie przyszła pora zeby sprzedac alfę