skoro mam juz zakupione 6 litrow Mobila to juz go przejezdze a nastepny bedzie ELF COMPETITION STI 10W40
Printable View
skoro mam juz zakupione 6 litrow Mobila to juz go przejezdze a nastepny bedzie ELF COMPETITION STI 10W40
Zważ tylko na jedno wszelkie zmiany (gatunku, marki itp) oleju nie służą silnikowi...
poprzedni wlasciciel latal na Lotosie 10W40 wiec chyba nic juz bardziej temu silniczkowi nie zaszkodzi ;)
Chodzi o to że są osoby które kierują się różnymi reklamami i opniami innych praktycznie co wymiana oleju wlewają inny gatunek i markęCytat:
Napisał marcins737
a ja mam w sklepie Mobil S Austriacki po 84 zł za 4 L i sobie chwalę.
I myslisz że dobry półsyntetyk kosztuje tak 20zł za litr, bo ja myslę że to podróbka - jak jeździłem TSem na seleni to 2l kosztowało właśnie coś koło 80złCytat:
Napisał phantom71
2l Selenii kosztuje umnie 69 zł :) mam dobre żródła :)Cytat:
Napisał Maciek-156
a Mobil który mam napewno nie jest podróbką :)
Aktualnie jezdze na Mobil 1 (jeszcze wlany w ASO w Reichu) ale zamierzam sie przesiasc na Shell Rimula ew Super Diesel ( czarna banka)
Na Shellu jezdze dobre 5 lat i nie mam powodow do narzekan ?
Ja smigam na Mobilu Super S 10w40, przejechałem na nim około 5000 km i ani razu nie dolewałem nawet kropelki, głównie jazda miejska i nie moge złego słowa powiedzieć na temat tego oleju...
Jesli ta tendencja sie utrzyma to nie będe go zmieniał na inny, bo chyba mój silniczek dobrze się czuje nim zalany...
Pozdrawiam