Tylko czy zrobił to prawidłowo. W skrzyni jest coś koło 7-8 litrów oleju, a wymienia się 5. I filtr się czyści.
Printable View
Tylko czy zrobił to prawidłowo. W skrzyni jest coś koło 7-8 litrów oleju, a wymienia się 5. I filtr się czyści.
Można też wymienić. Nie kosztuje tak dużo KLIK
Z tego co widać na stronei SAMKo to są trzy rodzaje. Trzeba do nich zadzwonic i zapytać.
Oby wymiana filtra pomogła, jednak przy takich objawach bym go nie obstawiał.
Tak jak piszesz nie liczę na zbyt wiele ale mechanikiem też nie jestem.Skoro mój mechanik upiera się przy filterku to już wiele nie tracę 65zł z przesyłko.
A tak przy okazji nie macie namiarów na dobrą używkę w przystępnej cenie.Tak na wypadek gdyby filterek był błędną drogą. Bo przeszukałem neta i na chwilę obecną niema śladu nie dostępne.
ZF 4HP18 to model skrzyni w Twoim modelu.
To ja wiem tylko z dostępnością troszkę słabo. Przeszukuję neta i nic nula
---------- Post dodany o godzinie 20:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:45 ----------
A powiedzcie mi jeszcze jedno bo skrzynia 4HP18 występuje jeszcze w Citroenach Peugotach Saabach Audi. I moje pytanko jest takie czy jak kupiłbym z któregoś, z tych aut to pasowała by do Alfy? Czy różnią się jakoś obudową, blokiem itd. Czy ma ktoś z was koledzy fachową wiedzę na ten temat? Może ktoś już to z was przerabiał.