Dziękuje Ci bardzo kolego :)
Printable View
Dziękuje Ci bardzo kolego :)
i jak, pomogło?
no nie do końca.... o tyle ze szyba opuszcza się automatycznie to oki ale jeżeli chcę ja podnieść wznosi się co parę centymetrów ...... myślicie ze może być to coś z mechanizmem..... no i problem z spadającą szybą przy lusterku.....
przeczytałem temat i widziałem że macie koledzy dostęp do schematów od szyb do alfy GT właśnie też mam problem z podnoszeniem szyby kierowcy (podnosi sie na raty). bardzo by mi pomógł taki schemat najlepiej w języku polskim. W związku z tym bardzo prosze o przesłanie na maila wszystkich schematów i informacji związanych z szybami w GT.
---------- Post dodany o godzinie 23:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:37 ----------
jeszcze jedna rzecz mnie męczy, w GT powinno działać domykanie szyb z pilota, u mnie nie działa, może ktoś mi podpowiedzieć jak to można naprawić, ewentualnie gdzie leży problem?
podnoszenie na raty to wina żle zaprogramowanych szyb, aby zaprogramowac szyby;
-opusc szybe i przytrzymaj przycisk jeszcze 5 sekund
-podnies szybe i przytrzymaj przycisk jeszcze 5 sekund
-opusc szybe i przytrzymaj przycisk jeszcze 5 sekund
pzd
obawiam sie ze w moim przypadku nie jest to takie proste. Poprzedni właściciel dał mi nawet stary sterownik szyby (bo go wymienil) gdyz myslal ze to wina wlasnie tego urzadzenia, nie pomogło. Problem jest zarówno w lewej jak i prawej szybie otóż tak:
Lewa:
-opuszcza sie normalnie (automat)
-podnosi sie skokowo gdzie na 7-8 rat
-przy otwieraniu drzwi opuszcza sie ok 3cm, a wraca tylko 2,5cm dlatego jak 5 razy pod rzad otworze i zamkne te drzwi to mam 2,5 cm szpare ;/
Prawa:
-opuszcza sie normalnie (automat)
-podnosi sie normalnie ale juz nie działa automat
- przy otwieraniu w ogóle sie nie opuszcza, no moze tak 2mm
NIE DZIAŁA DOMYKANIE SZYB Z PILOTA.
Wymieniony sterownik szyby prawej no i tyle. Programowanie nie działa, dalej nie wiem co robic ;/
dzisiaj troche grzebałem przy radiu na włączonym zapłonie (kupiłem taki emulator zmieniarki zeby podpinac ipoda) pograło z 20minut i padło. Tzn zmieniarka ok tylko akumulator padł, jutro jade po nowy, mam nadzieje ze źródłem moich problemów z szybami byl wlasnie słaby akumulator i teraz jak wrzuce nowy i zaprogramuje bedzie ok. A swoją drogą to norma w alfie że akumulatory (oryginały) po 3 latach padają?
jakbys przeczytał polecane powyzej tematy sam bys do tego doszedł, był taki przypadek opisywany przez któregoś usera.
główną przyczyna awari aku. sa polskie drogi a konkretnie dziury w nich,oraz brak obsługi, przy okazji sprawdz alternator pod obciazeniem.
pozdrawiam
czytałem kolego, tylko wczesniej miałem alfe 147 i akumulator wytrzymał 5 lat także nie zdawałem sobie sprawy że problem może leżeć właśnie w nim. W jaki sposób moge sprawdzić alternator?
w kazdym dobrym sklepie/warsztacie z akumulatorami, sprawny alternator to podstawa gwarancji.
aby sprawdzic alternator trzeba dac mu obciazenie, a wiec właczyc swiatła, klime, nadmuch...i zmierzyc napiecie oraz natezenie pradu ładowania, aby to zmierzyc wystarczy miernik elektryczny z cegami i mozliwoscia pomiaru natezenia pradu stałego.
jesli chodzi o uszkodzenia aku. to mie ma reguly jedne padaja wczesniej inne pózniej, wystarczy ze sie w celi zwarcie zrobi, lub wyparuje woda i problem od reki...
pozdrawiam