a powie mi ktoś czy prawda jest to ze policja zmienia tablice w swoich nieznakowanych radiowozach ?
Printable View
a powie mi ktoś czy prawda jest to ze policja zmienia tablice w swoich nieznakowanych radiowozach ?
Nie wiem jak w Krakowie, ale w BB cały czas mają te same blachy.
Pozatym zastanawiam sie jak niby korzystac z takiej listy. Przed kazdym nie przepisowym manewrem trzeba sie rozgladnac czy ktores auto nieznajduje sie na takiej liscie ? Wg mnie to troche nie praktyczne.
Pozdrawiam.
no tak :) mandaty tanie nie są.
A czy orientujecie sie moze jak jest z nieoznakowanymi radiowozami w centrum .
Czy poruszaja sie po ul. typu Dietla, nowohucka, zakopianka itp? Czy ich interesuja głownie drogi poza miastem.
Pozdrawiam.
W centrum też są - głownie KSU 77KE i 73KE - lubią polować na alejach na pas busy, ale można być mądrzejszym - poczekać jak się kilku wychyli średnio po 4-5 takich pojawia się KSU (jeżeli jest) wtedy jeszcze dać komuś pojechać i potem spokojnie za karawanem patrząc jak inni stoją w korku :-)
Ponoć meganka jakaś się pojawiła, ale ja nie widziałem jeszcze. Tak samo jak mistycznego czarnego golfa.
Zapomniałbym o Trafficu - ostatnio nagrywał tych, którym się nie podobają nowe światła na ulicy mogilskiej koło Ronda Mogilskiego..
Swoja drogą tak je ustawili aby korki powodować :/ Zamiast przyspieszać poruszanie się to ciągle je zwalniają.
Pozdrawiam
a to ja mam chyba szczęście, jak już ich widzę to zawsze kogoś trzymają :D ja mam prostą radę:
patrzcie w lusterka i na około siebie nie trzeba CB aby uchronić się od wielu nieprzyjemnych sytuacji... wystarczy jeździć zgodnie z przepisami :D
dam se tutaj taki link :D
http://www.youtube.com/watch?v=6XqUM...eature=related
Co do radiowozów - między Krakowem a Tarnowem jeździ srebrny Ford Mondeo 2,5 - 260 KM.
U mnie w rodzinnym mieście (Przeworsk-Podkarpacie) dostali ostatnio takie samo Mondeo ale oznakowane...jako auto pościgowe między Rzeszowem i Granicą z Ukrainą...
niestety z moimi 180KM nie mogę nawet podskoczyć:)