Powiem wiecej, GT tylko na 18 calach. Jest zbyt masywnym autem na mniejsze felgi.
Printable View
przyłacze sie do tego co Krajcok mówi nio chyba ze dobre obnizenie i jakaś szeroka felga 17x9 , Novitec postawił gt na 19' 17 w gt to jak 15 w 147 naprawde to nie wygląda taka masywna pupa a tu takie cienkie nóżki :D
Też mam 18-stki, czasami trochę poklnę, ale prezentują się super. Za to jak widzę ile teraz dziur się porobiło, to myślę, że będę jeździł na moich zimowych 15-stkach chyba do sierpnia, aż załatają:D
Tylko czasem poklniesz?:) Ja mam 17ki i już dwa razy miałem postój w podróży po wjechaniu w dziurę (Włocławek-sic i Kraków) - wewnętrzny ran felgi odgiął się tak, że zeszło powietrze. Klnę na bieżąco:)
Koledzy jak sobie radzicie ze stanem naszych dróg? A może to tylko moje 17'ki Noviteca są tak wrażliwe?
wzmożona uwaga na dziury w jezdni na początku wiosny to problem każdego polskiego kierowcy :)
Ja na 17stkach jeżdżę już 3 lata - w Alfie akurat pierwszy rok. Przyzwyczaiłem się, że trzeba czasami zachowywać się jak kierowca F1 gdy rozgrzewa opony przed wyścigiem :)
Korci mnie na 18stki cały czas lecz budżet przedślubny nie pozwala na to ;)
Naprawdę spełniony czułbym się na 19stkach.
Jak wszystko kwestia gustu :) a tak poważniej to ja na 18-stu calach wytrzymalem tylko 2 miesiace (szczescie ze mialem pozyczone), niestety po Wro sie nie da jeździć. Mam 17 cali teraz i to chyba kompromisowe rozwiazanie pomiedzy wygladem a jako takim sprawnym jezdzeniem po naszych drogach
A co koledzy mają założone na swoje 17ki? Tylko 215/45 lub 225/40 czy też może coś o większym profilu też pasuje? Z książki wynika, że 225/40 to max co się mieści...
Pozdrawiam
U mnie 225/50/17 bez żadnego problemu się mieści, GT bez żadnych modyfikacji. Jedyny "minus" to przekłamanie na prędkościomierzu ;)
Ekstremalnej jazdy z 4 osobami na pokładzie nie testowalem, ale przy 2 osobach +umiarkowanym bagażu (co prawda to nie worki z cementem :) ) nie zdarzyło się jeszcze, nawet przy obecnym stanie dróg.
w 3.2 fabryczny rozmiar to chyba 225/45/17 o ile mnie pamięć nie zawodzi