Dziś sprawdziłem i okazało się że pękł alternator (obudowa) :(
Szukam nowego altka w okolicach Chorzowa i znalazłem za 300 zł myślę że to dobra cena. Moja następna inwestycja to na bank osłona silnika :(
Pozdro
Dugi
Printable View
Dziś sprawdziłem i okazało się że pękł alternator (obudowa) :(
Szukam nowego altka w okolicach Chorzowa i znalazłem za 300 zł myślę że to dobra cena. Moja następna inwestycja to na bank osłona silnika :(
Pozdro
Dugi
witam wszsystkich.mam taki problem kupilem alfe 156 t.spark sport wagon.akumulator byl wyladowany wiec kupilem nowy,po 3 dniach aku padlo i co lepsze non stop swieci mi sie kontrolka od aku po wyjeciu kluczyka ze stacyjki.co to moze byc.moze alternator pomozcie prosze.dziekuje
---------- Post dodany o godzinie 08:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:40 ----------
witam.ja mam podobnu problem po 3 dniach padlo mi nowe aku i kontrolka od aku swiecie sie nawet po wyjeciu kluczyka co to moze by prosze o pomoc dziekuje
---------- Post dodany o godzinie 08:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:31 ----------
czesc wszystkim ja mam podobny problem mi kontrolka od aku swieci sie non stop nawet po wyjeciu kluczyka.aku kupilem nowe i padlo po 3 dniach prosze o pomoc.dziekuje
Witam koledzy pomóżcie ostatnio zrobiłam w mojej Alfie 146 sport junior regulator alternatora i było wszystko ok wczoraj włączyła się kontrolka ładowania i coś było czuć jakby przepaleniem czy jest możliwe aby walnął cały alternator? Jeśli tak to czy lepiej kupić na złomie uzywke czy nowy i jaki będzie koszt nowego ?Bardzo dziękuję za odpowiedż.pozdrawiam
nowy koło 3 setek ,używkę kupisz za 5 dych, ale ja pojechal bym do magikow ktorzy robili altka ,jesli to było nie dawno
Bardzo dziękuje wczoraj dzwoniłam do niego i nie chce mu się wierzyć że cały alternator padł ale na to wychodzi dodam jeszcze że dwa dni temu robiłam całe przewody przód i tył hamulcowe,wymieniałam wszystkie filtry olej itd czy jest możliwe aby coś od tych hamulców było nie tak?I trochę inaczej łapią jak nacisnę na pedał wcześniej łapały od razu a teraz dopiero tak w połowie wciśnięcia pedała hamulca
A ile trwa taka wymiana całego alternatora ponieważ już kilka razy zostawiałam mu autko i zawsze po tym coś jest nie tak tym razem auta nie zostawie chce patrzeć mu na ręce i mieć pewność że to wymieni mówi że na złomie używka coś koło 100?A może jakiś bezpiecznik poszedł?
hamulce zapowietrzone, BARDZO DUZO daje czyszczenie klemy to po 1 po 2 połączenia (przeważnie ok alternatora) z kontrolką. Jeżeli świeci się ciągle możliwe zwarcie. prawidłowe napięcie 13,8. Waże jest też aby napięcie mierzyć na aku i pryz alternatorze(prawidłowość przewodzenia)