Może cos w tym być (stukanie faktycznie brzmi jakby ktoś młotkiem nawalał) bo chwilę przed tym stukaniem to przez jakiś tydzień pomimo dobrego naprężenia pasek mi piszczał.
Dzięki za podpowiedź.
Sprawdzę i powiem czy to jest przyczyną.
Printable View
Może cos w tym być (stukanie faktycznie brzmi jakby ktoś młotkiem nawalał) bo chwilę przed tym stukaniem to przez jakiś tydzień pomimo dobrego naprężenia pasek mi piszczał.
Dzięki za podpowiedź.
Sprawdzę i powiem czy to jest przyczyną.
Witam, podłącze się pod temat, u mnie występuje klekotanie silnika jak jest włączona klima, jak włącze econ jest dużo ciszej a gdy wyłącze klime to prawie jest dobrze, czy może to być wina koła dwumasowego na wale ? czy może smarowanie sprężarki od klimy i wtedy dobicie gazu i oleju do układu, pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź
witam kolegow.mialem te dwa problemy. ten pierwszy juz rozwiazany byl taki sam czyli kolo napinacza.wymienilem na drugie i bylo ok puki i te sie nie zwichrowalo (podruba), ale po wymianie wszystko gra.co do drugiego problemu to mialem go przy kupnie auta a wina bylo kolo pasowe.nie wiem jak to napisac ale wyrobily sie gumy i przy wiekrzym obciarzeniu silnika metal bil o metal ,a nie o te gumy. kosztowalo mnie to 3 lata temu w serwisie 400 zl.