W 155 czasem zatnie mi się pas kierowcy... W 146 miałem to samo i jak koledzy wyżej napisali pomaga rozebranie i wyczyszczenie, choć na plastiki trzeba uważać, żeby nie zniszczyć... Po zabiegu można zapomnieć o problemie :)
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
Printable View
W 155 czasem zatnie mi się pas kierowcy... W 146 miałem to samo i jak koledzy wyżej napisali pomaga rozebranie i wyczyszczenie, choć na plastiki trzeba uważać, żeby nie zniszczyć... Po zabiegu można zapomnieć o problemie :)
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
Więc już po naprawie i jak koledzy wcześniej pisali wystarczy rozebrać i psiknąć wd 40 (u mnie było wszystko czyste).
Ogólnie w mechanizmie zacina się zapadka z kulką w środku wystarczy ją ruszyć i wszystko wraca do normy, dodatkowo mozna czymś tam psiknąć ja akurat miałem wd40.
No to uwaga mam dla was wszystkich sposób :P Po pierwsze miałem do samo, mi pomagała jazda po bruku sam puszczał albo rytmiczne lekkie pociągania jak złamie się plastikowy trzpień w pasie blokuje mechanizm tak w razie wypadku hehehe więc nie ma co na siłę a jeśli komuś się blokuje to wyczytałem kiedyś taki sposób. Rozwinąć pan na maxa, przetrzeć szmatka żeby z grubsza syf zebrać potem wziąć nasze ukochanego PLAKA albo KOKPIT i mocno popsikać pas z obu stron zwinąć rozwinąć i replay. Zabieg wykonałem zeszłego lata od tamtego czasu zacinanie się nie powtórzyło wiem, że to śmieszne ale działa !
widze że u was podobne rzeczy się dzieją:) u mnie pasy zacinały się w zeszłą zime.. Zdjąłem boczek wyczyściłem syf i do dzisiaj jest git.. wydaje mi sę że nikt tam nie zaglądał od 97 r dlatego tak sę działo;p
A po tym plaku nie wychodzisz z czarną pręgą na białej koszuli?
Nie :P żadnych czarnych pręg :)
Jak użytkowałem w poprzednie zimy 155 to miałem takie problemy. Teraz mam 156 po lifcie i nic się nie dzieje. Szkoda że nie jest tak ładna jak 155.
Ja też mam problem z zacinającymi się pasami tej zimy 2 razy zaciął mi się pas od kierowcy i raz od pasażera, co ja się uszarpałem masakra :/ troszkę pojeździłem i sam się odblokował po jakimś czasie tzn. po jakichś 30min. Tak jak koledzy pisali wcześniej wystarczy rozebrać boczek i wyczyścić wszystko dokładnie też używałem wd40 i teraz nie mam żadnych problemów z pasami.:)
Jest jeszcze jedno wyjście, którego ja używam i jest najskuteczniejsze. Nie zapinajcie pasów!