-
Kolizja
Witam forumowiczów, przejdę od razu do rzeczy, kilka tygodni temu miałem kolizję (przedania prawa strona - pasażer). Wystrzeliła mi poducha z boku fotela przedniego (pasażer naturalnie) oraz kurtyna. Szczęscie w nieszczęściu takie, że jechałem bez pasażerów, ale moje pytanie jest dosc nietypowe, mianowicie czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi, z czym wiąże sie wymiana owej kurtyny oraz poduszki w fotelu pasażera ? Czy sama wymiana to trudny zabieg? czy zwykły tapicer poradzi sobie z tego typu wymianą? Co jeszcze ewentualnie powinieniem wyminić, bądź na co zwrócić jeszczę uwagę ?. Nadmienie iż słupki z tego co wiem są całe, wymienić musiałem drzwi oraz prawy błotnik. Z góry dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam :)
-
A jaki błąd zgłasza centralka? Bo crasha trzeba będzie z niej usunąć bądź wymienić. W fotelu miałeś zaślepki czy przeszycie?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
-
Jeśli przeszycie to szukaj nowego fotela, nie baw się w naprawy.
-
Słuchajcie, jak na razie jestem już na etapie składania samochodu (jestem już po wizycie u blacharza i lakiernika) no i teraz trzeba to poskałdać w jedną malowniczą całość ;). Jeżeli chodzi o moje powyższe pytanie dotyczące poduchy w fotelu i kurtyny, to jedyne co teraz moge powiedzieć to tyle, iż tapicer samochodowy włożył mi bez problemu nową poduszkę (kupiona na allegro) i zaszył fotel w taki sposób, że nie ma ani śladu ! - koszt usługi 70 zł. (LukaSS miałem przeszycie, nie zaślepke o ile dobrze rozumiem). Natomiast teraz dowiedziałem sie, że mam do wymiany napinacz pasów ( ta wiadomość troche mnie zdziwiła, gdyż nie jechałem z pasażerem i pas nie był zapięty - to normalne, że przy uderzeniu w bok pasy samoczynie "wybuchają" ??). Mój mechanik twierdzi, ze jak wszystko sie poskłada to pozostanie mi tylko komputer no i wizyta u speca od regeneracji bodajrze sensora czy czegoś takiego (dokladnie nie pamietam) zwiazanego z tym całym system AIR BAG :)
-
Szerszeń w Gdańsku naprawia centralki. Zapytaj, może będzie konkurencyjny cenowo?
-
Zobacze najpierw ile krzyknie ten mój spec z oklic Wejherowa, jeżeli cena będzie akceptowalna to OK, a jak nie to mozna popytać dalej, dzięki za podpowiedź : )