Napięcie plusowe 12V jest na cewce. Nie ma napięcia B- (tego impulsowego)Cytat:
Napisał prezesjm
Posprawdzam piny w komputerze ...
Printable View
Napięcie plusowe 12V jest na cewce. Nie ma napięcia B- (tego impulsowego)Cytat:
Napisał prezesjm
Posprawdzam piny w komputerze ...
a powiedz a immo ta alfa ma?a posprawdzales czy masz przynajmniej zasilanie na ecu?
Oj, ale uparty jesteś . jakie napięcie impulsowe ? Jak silnik nie pracuje a jest przekręcona stacyjka to ma być 12 V na obu końcach cewki - jest ? Jak kręcisz rozrusznikiem lub już silnik pracuje to tranzystor w ECU zwiera cyklicznie tę stronę cewki do masy - jeśli masz np uszkodzoną cewkę to nie będzie działać i żadnych impulsów nie będzie. W pierwszym poście napisałeś że nie ma żadnego napięcia na B-, ja to rozumię chyba jak większość - nie ma żadnego napięcia to nie ma a to sugeruje uszkodzoną cewkę. Ecu nie podaje na cewkę żadnego napięcia ani impulsów, Ecu zwiera do masy napięcie podawane przez cewkę - uf prościej chyba się na da.Cytat:
Napisał Skandahl
Sprawdz rozdzielacz zapłonu i czujnik temperatury skoro czujnik wału jest OK
http://www.spangerum.com:7080/navi?M...OD=1&DRW_NUM=4
Moze reset ecu cos pomoze .
Chyba znalazłem potencjalne źródło problemu. Brak napięcia + na pinie 35 ECU na samej wiązce jak i wpiętej w ECU.
Na pinie 18 i 35 są dwa czerwone przewody cieńszy i grubszy. Właśnie na tym grubszym nie ma napięcia po przekręceniu stacyjki. Skąd on dochodzi?
Rozdzielacz zapłonu jest OK, a czujniki temperatury wszystkie (chyba dwa) wymieniłem niedawno.Cytat:
Napisał 75andrew155
ECU resetowałem chyba z tysiąc razy ...Cytat:
Napisał lukaszB10
masz racje po zaloczeniu stacyjki powinno byc 12v, ty masz ecu motronic 4.1 ?
??????Cytat:
Napisał piotriix
W jaki sposób to mam rozpoznać?
Napięcie na pin 35 podawane jest z przekaźników. Po przekręceniu stacyjki napięcie na wiązkę jest podawane bezpośrednio na cewkę zapłonową oraz przez bezpiecznik na przekaźniki ( te dwa , jeden powinien być z diodą). Trzeba sprawdzić po kolei gdzie to napięcie znika. Czyli bezpiecznik w kabinie ( jak pamiętam 15 A), złącze G154, w różnych wykonaniach są okrągłe lub prostokątne, tu łączy się wiązka silnika z instalacją auta, złącze wielostykowe pin nr 1. Napięcie dalej jest podawane na przekaźnik z diodą i on załącza napięcie bezpośrednio z aku na m.in. PIN 35 ECU. Napięcie to pojawia się m.inn także na wtryskiwaczach i jeśli tam się pojawia to można wyeliminować przekaźnik i pozostaje już tylko przerwa we wiązce. Można też pomierzyć napięcia na pinie 87 tego przekaźnika, po przekręceniu stacyjki powinno tam się pojawić 12V. Drugim przekaźnikiem nie martw się , on zasila tylko pompę paliwa i sondę lambda. Pin 18 czerwony ten cieńszy jest to zasilanie ECU bezpośrednio z aku i jest tam na stałe. PIN 35 to główne zasilanie ECU i bez niego oczywiste jest że auto nie odpali.
Wszystko sprawdzone. ECU działa (alleluja :)). Po przekręceniu stacyjki na pin 35 podałem napięcie z 18-ego i silnik odpalił :D
Rozumiem że mam przerwę gdzieś w obwodzie stacyjka - ECU
Niestety nie mogę zlokalizować gdzie jest ta przerwa, więc czy można przeprowadzić przewód ze stacyjki prosto pod PIN 35??
Wiem że jakby coś nie było potrzebne w samochodzie to by tego nie montowali, ale potrzebuje tymczasowego rozwiązania.