No i jak się skończyła ta usterka?
Printable View
No i jak się skończyła ta usterka?
Komputer wykazał zwarcie w układzie zapalniczka,klimatyzacja,Aku + (błąd 9029). Narazie zostało usunięte i wszystko działa, ale niestety szyby podnoszą się partiami ;/
Może smarowanie prowadnic pomoże.Chyba,że linka już zardzewiała w pancerzu.Tak czy siak warto zdjąć boczek i pozaglądać
Jak się ociepli to coś powalczę z tymi bokami:) Dzięki za radę.;]
podnosząc szybę przytrzymuj dotąd przycisk aż szyba się całkowicie zamknie i coś kliknie w drzwiach,wtedy wszystko powinno wrócić do normy.
w mechanizmie podnoszenia szyby jest specjalny układ przeciążeniowy który zapamiętuje pozycję zamkniętej szyby.
w podany przeze mnie sposób resetujesz go i wszystko wraca do normy.
No ok,ale jak szyba się podnosi to wtedy muszę naciskać i puszczać kilka razy ten przycisk i nie wiem czy ta procedura funkcjonuje. Nie mogę zrobić tak, że naciskam jak jest szyba na dole i trzymam,aż do samej góry.
zgadza się,tak to właśnie się dzieje.musisz dotąd klikać aż szyba się całkowicie zamknie i wtedy przytrzymujesz przycisk aż przekaźnik w drzwiach kliknie.
po czymś takim wszystko się normuje i kiedy wciśniesz ponownie przycisk to otwieranie i zamykanie powinno już działać prawidłowo.