pisząc o takich obrotach silnika mam wrażenie, że masz japoński motocykl..
sorki za OT
Printable View
pisząc o takich obrotach silnika mam wrażenie, że masz japoński motocykl..
sorki za OT
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/03/183.jpg
Komp powinien się znajdować gdzieś na dole z tego co pamiętam w okolicach na przedniej części komory silnika - trzeba poszukać
Znalazlem rozkrecilem troche tam widac na sciezkach zawilgotnienie ale to minimalne i 2 rezystorki sa zasniedziale przeczyscilem zasilikonowalem i zobacze efekty a sruby sie pourywaly te od dekielka tak jak napisales na 80 % wszystkie poszly ;) a Ogolnie to prawie sasiedzi jestesmy ;)
To jest elektronika i nawet minimalna wilgoć może jej zaszkodzić.
Mam nadzieję,że użyłeś właściwych środków do czyszczenia elektroniki?!:rolleyes:
Ps.
A jeżeli chodzi o sąsiedztwo - fakt - jest takowe:D
hmm komputer przeczyszczony mial przepalona jedna sciezke zrobione ale nadal czekam na przewody swiece i fajki na cewki nieraz udaje mi sie na gazie jezdzic i to normal jezdze a jak sie troche zagrzeje pojezdze to przestaje i lipa wiec nie wiemcz czy to beda przewody i swiece przyczyna i zaczol mi cos warczec uklad wydechowy blizej gdzies silnika jakies pomysly jescze co moze byc z tym gazem ;)
A jak benzyna?Może zrobić małą diagnostykę na benzynie i określić jaki jest faktyczny stan silnika.Bo coś mi się wydaje,że lpg to nie jedyny problem jaki masz
szarpie jakby nie palil na wszystkie garki jak mu sie tam wcisnie odpowiednio gaz lekko czy mocniej to tam poszarpuje na bezynce jest ok i ma buta ale przy zapalaniu zauwazylem ze na wieksze obroty przez chwile 1500 pozniej spada na 1000 i sie trzyma nie gasnie nic itp chyba ze to ssanie jakies
Objaw uszkodzonej(ych)cewek?! - sprawdź cewki.