Witam, odświeżę nieco temat :) da rady to ustrojstwo bez kanału ? na podnośniku ?
Printable View
Witam, odświeżę nieco temat :) da rady to ustrojstwo bez kanału ? na podnośniku ?
Pewnie można,ale ciężko i dość niebezpiecznie tak pod auto wchodzić...
mam dwa podnośniki hydrauliczne i kilka kobyłek, myślisz że dam radę? jak wysoko muszę podnieść auto ?
Myślę że prawdopodobnie sobie poradzisz,ale to trochę niebezpieczne,gdyby auto się zesunęło ... aż nie chcę myśleć...!!! Silnik czyli cały przód musi być w górze,widać wtyczkę jak schodzi po brzegu skrzyni!
mam w planach podnieść tylko stronę kierowcy w górę lewarkiem hydraulicznym , podstawić kobyłkę hydrauliczną i lewarek pod koło , do tego kliny pod wszystkie koła opierające się o podłoże .
Mimo wszystko kanał uważam za lepsze rozwiązanie... może dlatego że kiedyś taki lewar zsunął się i moje ręce zostały przygniecione między kołem (oponą) ,a błotnikiem przednim...gdyby nie szybka interwencja mojej rodziny,która na szczęście była w pobliżu,mógłbym stracić trzy palce prawej dłoni... :-( To jest niebezpieczne!!!
Zrobione :), na podnośniku hydraulicznym,uważam że na lewarkach nie ma szans tego zrobić. Generalnie jest to umiejscowione trochę niefortunnie delikatnie mówiąc .
Panowie dysponujecie zdjęciami lub dobrą wskazówką? Czytam powyższe i nie mogę znaleźć... W głowicy od grodzi jakiś czujnik, w słupku kolejny, a na dole jak piszecie nie mogę nic znaleźć... Mam błąd p0335, 3.0v6
Czujnik wału jest na dole i "strzela" w koło zamachowe. Kabel od niego idzie do góry po łączeniu bloku ze skrzynią. i wtyczka jest nad skrzynią.