Sprawdź drogę kabla antenowego od ICSa do zwrotnicy na tylnym prawym słupku.
Printable View
Sprawdź drogę kabla antenowego od ICSa do zwrotnicy na tylnym prawym słupku.
najprawdopodobniej chyba będzie coś nie tak z anteną w ICS bo mam podłączony również transmiter do zmieniarki CD i odbiera mi on na falach mHz FM z tąd mogą sie brać te zakłócenia
Witam . Mam pytanie, może ktoś już to robił.??
Jeżdżę sobie moją Alfiną i słucham radia , jest to super stacja z oddalonego o 45KM Koszalina. I moje pytanie. Czy można wzmocnić siłe sygnału w radiu ????
Bo często gęsto mi trzeszczy ta stacja i mnie to strasznie wkurza.
Da radę takie cóś ??? :girl_wacko:
nie sądzę anteny mocniejszej nie założysz bo antena jest zatopiona w szybie z tyłu :)
a ta na dachu to co to ??
Kurde, wydaje mi się że coś w kabelkach możesz mieć nie tak bo moje radio to ściąga nawet sygnały z kosmosu :) a tak na serio to jak innymi autami z radiem traciłem eskę 40-50km od wrocka (np jak jeżdżę do teściów, zależy od terenu) tak w 166 nawet 120-150km od wrocka łapię bez zakłuceń i pewnie. We wrocławiu nawet czechy czasem złapie.
Na dachu to od navi. Nawet jak jej nie masz to antena jest :)
Acha kurde no mi właśnie też chodzi o Eskę . Zetka,Rmf fm gitara a eska z Koszalina wystarczy że wyjadę na koniec Kołobrzegu i już elegancja a w mieście dupa trzeszczy .
a to na dachu drogi kolego to jest antena lecz od telefonu :D
Heh no to kurde macie jakiś pomysł żeby wzmocnić siłę radia ??
hmmm.... ja naprawdę mam mega dobry odbiór nawet z bardzo dużych odległości więc jak jest wszystko sprawne to powinno być ok, ale może to miejscowy nadajnik eski jest do d..py.
Jeżeli chodzi o tą antenę to szczerze nie rozkręcałem tego nigdy ale jesteś pierwszą osobą która twierdzi że to telefon :) wszyscy zawsze twierdzili że od nawigacji. Może podeprzesz to jakimś faktem albo papierem? Gdzie w takim razie jest od navi? Musi widzieć niebo a telefoniczna antena nie musi.