-
Powracam do tematu z pytaniem jak wymienic ten plyn do wspomagania,
na marginesie odkrecilem dzisiaj korek i zobaczylem cos co nawet nie wiem jak nazwac ? mleko kakaowe ? maź o blizej nie okreslonej lepkosci koloru czekoladowego,
mam juz w aucie czerwony plyn do wspomagania jakis lotosa, musze to jak najszybciej wymienic,
tylko pytanko jak ?>
Pytanie kolejne, czy oprócz otwierania bagaznika kluczykiem jest jeszcze jakas inna opcja ? Nie mam tego przycisku kolo zegarka, moze jakas wajcha gdzies ?
Pytanie numer trzy,
nie działa mi oswietlenie kabiny, w zasadzie działa, ale tylko jak przełącze na tryb swiecenia ciągłego, tak jakby nie reagowały te czujniki (caly czas pozycja zamkniete)
Czy da sie cos z tym zrobic ? Bezepieczniki wszystkie OK
No i na koniec mam chyba najubozsza wersje alfika, i mam immobilizer obok regulacji wysokosci swiatel po lewej stronie kierownicy, a przy kluczykach takie "cos" co sie tam przyklada, ostatnio zauwazylem ze mimo kilku przyłozen tego czegos, auto sie buntuje i nie odpala, do poki nie przytrzymam tego przez kilka sekund auto nie chce zapalic, da sie cos z tym zrobic ? czy to moze musi tak byc?
-
>Pytanie kolejne, czy oprócz otwierania bagaznika kluczykiem jest jeszcze jakas inna opcja ? Nie mam tego przycisku kolo zegarka, moze jakas wajcha gdzies ?
Są dwie opcje, jest otwierany za pomocą linki przy siedzeniu, albo za pomocą tego włącznika na konsoli. U mnie też trzeba otwierać kluczykiem ale zakupiłem już siłownik i jak będę miał chwilę czasu to podłącze go do alarmu bo mam dodatkowy kanał i będzie otwieranie z pilota.
>Pytanie numer trzy,
nie działa mi oswietlenie kabiny, w zasadzie działa, ale tylko jak przełącze na tryb swiecenia ciągłego, tak jakby nie reagowały te czujniki (caly czas pozycja zamkniete)
Czy da sie cos z tym zrobic ? Bezepieczniki wszystkie OK
Prawdopodobnie niedomaga któryś czujnik przy drzwiach albo kabel się przetarł.
>No i na koniec mam chyba najubozsza wersje alfika, i mam immobilizer obok regulacji wysokosci swiatel po lewej stronie kierownicy, a przy kluczykach takie "cos" co sie tam przyklada, ostatnio zauwazylem ze mimo kilku przyłozen tego czegos, auto sie buntuje i nie odpala, do poki nie przytrzymam tego przez kilka sekund auto nie chce zapalic, da sie cos z tym zrobic ? czy to moze musi tak byc?[/QUOTE]
Nie spotkałem się jeszcze z tą wersją. U mnie jest normalnie w kluczyku. Może u Ciebie ktoś to po prostu przerobił?
-
Jest to oryginalna wersja ze starych fiatów, kiedys w swoim starym wlochu mialem tez cos takiego, ogladalem tez kiedys barchette z pierwszych lat pordukcji z takim czyms,
-
Co do wspomagania to nie lej byle czego bo potem są problemy że padła pompa itp. Jak chcesz szybko spuścić stary płyn to wystarczy że odkręcisz przewód ten co idzie do zbiorniczka z płynem i spuścisz cały płyn ze zbiorniczka i trochę z przekładni. Zaznaczam że w 100% nie pozbędziesz się tym sposobem płynu bo zostaje go jednak trochę w przekładni. Poszukaj podobnego tematu bo było to dość dokładnie opisane.
-
Plyn polecił mi gosciu w motoryzacyjnym, dal ten ze sredniej polki - jak twierdzil ludzie nie narzekaja na niego,
dzisiaj troche pada, a nie chce mi sie jechac do garazu wiec sobie odpuszcze, ale bede musial jak najszybciej to wymienic,
a jak sprawdzic te czujniki w drzwiach ?
-
Sprawdź też czujniki jak masz to w tylnej klapie i pod maską. Może gdzieś odłączył się przewód albo przetarł. A czujniki w drzwiach są przykręcone za pomocą jednej śrubki więc ją wykręć i zobacz czy wszystko jest ok.
-
Witam,
co do tego immobilizera wyglada to tak
http://img704.imageshack.us/img704/4830/spma0027.th.jpg
co ciekawe nie mam na zegarach kontrolki CODE, ani nie mam nic w dokumentach o karcie, kodów ;O
co do odpalania zauwazylem ze chodzi chyba o właczone wycieraczki,
kiedy w momencie przykladania tego do tego czytnika i odpalania auta w miedzy czasie kiedy zrobie cos co wymaga pradu np wlacze swiatla wycieraczki czy zmienie glosnosc radia - musze wtedy powtorzyc to przykladanie,
a teraz ku przestrodze, chcialem zaoszczedzic na pascie do lakieru, kupilem w lidlu ta W5 - zaoszczedziłem cale 5 zł = klar schodzi na calym dachu ;(
-
Dziwny trochę ten immobilaizer ale ważne że spełnia swoje zadanie. A co do pasty to niestety ale na tym nie warto oszczędzać w końcu nie kupuje się tego codziennie.
-
co do pasty,
wymyslilem sobie ze wypastuje auto bo o stalo czyste,
podjechalem do lidla bo motoryzacyjne juz zamkniete no i teraz mam ;(
orientuje sie ktos ile cena malowania dachu z szyberdachem
-
boxer 1.4 1995 rok powiedzcie mi ile takie cuda wam jada
doszedlem wedlug gps do 163km/h i dalej nie chce
to koniec mocy ? czy po prostu cos mam nie tak,
wydech, dolot seria
opony jakies mischeliny o obnizonym oporze toczenia 14cali,