Nieudolna próba przekręcenia wskazania ODOMETER, tak to się kończy jak ktoś nie wie jak to dobrze zrobić, już na wieki będziesz miał przebieg 0km ;]
Printable View
No to wątpliwości zostały rozwiane...
Koledzy podłączę się do tematu z małym pytankiem. Otóż ściągnąłem sobie ostatnio Fiat ecu scan i próbowałem go próbnie odpalić i "rzucić okiem" jak i z czym co się je.No i tak jakby się odpalał,tylko że po ułamku sekundy wyskakuje komunikat Data file error.Czy jest to spowodowane tym ze komp nie jest podłączony do ECU,z powodu braku kabla (jeszcze:),własnie czekam na niego)?Czy tez sciągnałem jakąś wersję trafioną?Dziękuję i pozdrawiam.
czy ja dobrze zrozumiałem? Chcesz sie połączyc z ECU bez kabla samym programem? To raczej nie działa na zasadzie wi-fi:)
Nie kolego,źle mnie zrozumiałeś,a może ja niejasno napisałem.Wiem że nie działa to na zasadzie wi-fi.Pytałem czy sam program w lapku powinien sie uruchomić przy odpaleniu go.Bo u mnie jak próbuję go uruchomić to wywala mi błąd?Czy jest to spowodowane tym że nie jest podłączony do auta.Czekam na kabel,zamówiłem,może dzisiaj przyjdzie.
ehehehehehe, musisz podłączyć się kablem i przekręcić kluczyk w pozycję MAR lub odpalić samochód
zresztą wszystko masz fajnie opisane na forum. Poszukaj tematu dot. diagnostyki JTD tam jest wszystko.