Skoro tak to akurat tego towaru nie zabraknie na allegro - ts'owych wałów do szlifu. Bo jak napisałem sprawny to zarypiaszczy deficyt.
Printable View
Skoro tak to akurat tego towaru nie zabraknie na allegro - ts'owych wałów do szlifu. Bo jak napisałem sprawny to zarypiaszczy deficyt.
to już sam nie wiem. szlif czy dobry używany, ps. ile kosztuje przeciętnie szlif wału ? jeżeli wał będzie po szlifie to panewki muszę kupić na "pierwszy szlif" czy nominalne, bo nie wiem.
Szlif robi się pod konkretne panewki, a cxzy to bedzie 1 czy drugi szlif to stwierdzi szlifierz po pomiarach. Zazwyczaj warsztat który szlifuje dobiera panewki - tak jest najlepiej. Koszt szlifu w zależnosci od miejsca 150-300zł
- podczas dokręcania tego koła wałka rozżądu musi być odpowiednie narzędzie do blokowania koła i klucz dynamometryczny, moment dokręcania to ponad 100 Nm.
Kolega ziomster ma rację - właśnie o tę śrubę mi chodziło - to jest najmocniej przykręcona śruba w całym samochodzie. Do jej dokręcenia powinno się używać klucza udarowego.
A powiedzcie mi jeszcze... Trzeba ściągać głowice silnika aby naprawić wał i panewki ? czy wystarczy że tylko dół rozbiorę ?