filtrem stozkowym mozesz niestety uszkodzic przeplywke, lepiej bedzie tak jak Ci wczesniej doradzali koledzy rozejrzec sie za uzywana obudowa. Stozek w jtd pogarsza tez prace, silnik pracuje dosc twardo.
Printable View
filtrem stozkowym mozesz niestety uszkodzic przeplywke, lepiej bedzie tak jak Ci wczesniej doradzali koledzy rozejrzec sie za uzywana obudowa. Stozek w jtd pogarsza tez prace, silnik pracuje dosc twardo.
Jeżeli chcesz to postaram się rozejrzeć za używaną.Jutro jade w okolice Zielonej Góry a tam dużo części mają.Masz mój numer 509129064.Jak chcesz to się pojutrze odezwij i daj znać czy mam jej szukać.
Dobra to mozna zrobic jeszcze inaczej, ja sie moge tego podjac, tyl tylko ze ktos musi mi urzyczyc oryginalna obudowe na 2 dni (weekend).
Zrobie forme i moge zrobic cos takiego z wlukna szklanego i zywicy epoksydowej, nie bdzie moze to tak ladne ale napewno bedzie dobrze dzialalo.
Zastanowcie sie.
Pozdrawiam.
witam, mam peknieta ta obudowe i chetnie bym sprobowal ja pokleic , jak moglbym Cie znalexc w Lodzi to chetnie bym zobaczyl czy cos z tego by wyszlo, ogolnie zastanawialem sie tez czy by nie zalozyc stozka w tej obudowie jak sie nie udaloby naprawic zawsze lepiej jak przy przeplywce :>>
A z angola nie będzie pasowała ? Pytałeś u szwagrów ?
jak rozwiazales ten problem? Poniewaz on tez mnie dopadl i nie wiem co robic
U mnie w 166 od kilku lat jeździ stożek. Jest regularnie czyszczony/wymieniany i moim zdaniem bez zarzutu. Dźwięk jest dużo bardziej przyjemny, taki gardłowy, ale to też 2.4, a nie 1.9.
A ktoś z was sie dowiadywał z kąd sie w ogóle wzioł stożek w "cywilnych" samochodach?? I czy aby napewno trzeba tak bardzo dbać o jego czystość ?? dobrze nasączony odpowiednim olejem filtr stożkowy starcza na 30000 km , potem trzeba go umyć specjalnym detergentem, wysuszyć napuścić olejkiem i znowu 30000 tysi można nalatać.
na portalu aukcyjnym takie obudowy do 1.9jtd wiszą od 200 za używana do 500 za nową wraz z nowym filtrem.
Ja bym odradzał stożek.. Przepływomierze bedziesz wymieniać bardzo często :)