a, skoro tak, to ok :)
Pozdrawiam,
Kuba
Printable View
a, skoro tak, to ok :)
Pozdrawiam,
Kuba
qubus co to za mechanik???
Na prądniku białym zachód (więc kompletnie druga strona Krakowa). Gość jest zakręcony, czasem ciężko z nim się dogadać i ma tendencje do zbytniego oszczędzania (po co zmieniać to jak jeszcze chwilę pochodzi), ale zna się na mechanice jak mało kto i niedużo bierze.Cytat:
Napisał Konrado
Nie robi jedynie elektroniki (nie ma nawet komputera), za to remonty silników, zawieszeń itp bez problemu - fakt, że gosciu z pasji potrafi siedzieć w warsztacie do 3 nad ranem, żeby o 7 już tam z powrotem być mówi chyba wszystko :mrgreen: .
A rozrzad z wariatem w Alfie umie zmienic? :O Jak to jest ze nie ma komputera:D
No proszę Cię. Wczoraj mowił mi, że niedawno robił cały silnik w 147ce (1.6TS taki jak mój) po pęknięciu paska rozrządu.Cytat:
Napisał Konrado
A co do komputera - nie diagnozuje po prostu usterek komputerowych. Jeżeli ma podejrzenie, że może być coś padnięte to Cię wysyła na sprawdzenie gdzie indziej.
Blokadki rozrządu na wał, potem ustawienie na timerze ;) i jakoś to będzie.Cytat:
Napisał Konrado
O wiele lepiej tak, niż z komputerem, a punktakiem robić znaczenia na głowicy, gdzie są krzywki wału (bo i takich patenciarzy widziałem)... :twisted:
z tego co zrozumialem z twego postu to twierdzisz ze komputer jest niezbedny do prawidlowego ustawienia rozrzadu.mozesz mnie oswiecic w jakim celu????Cytat:
Napisał kubaka
Cytat:
Napisał lesio146
jak to po co ? trzeba przecież wejść na nasze forum i przeczytac jak to sie robi ;p
A TO RZECZYWISCIE MASZ RACJE :) NIE POMYSLALEM :wink: POZDROCytat:
Napisał kozi146
Mi chodzilo o komputer do kasowania bledow, tzw examiner :D