Ksenony oryginalne czy HIDy z alledrogo?
Printable View
Ksenony oryginalne czy HIDy z alledrogo?
HIDy z allegro. Tyle, ze są po 200-300 zł a są i po 700 zł i tam twierdzą, że to są dedykowane do Alfy 159 i 166 xenony Weel-done i ze nie warto kupowac tych za 200 zł bo moze pasc komputer w aucie itd.
Wogóle nie warto! Poczytaj o HIDach nawet na tym forum. Jak nie masz kasy żeby ładować się oryginalne ksenony - poziomowanie, spryskiwacze i cała reszta to poprostu odpuść. Do poprawnego oświetlenia drogi wystarczą takie lampy jak wspomniane DEPO. Chodzi o odblask który z czasem blaknie i nie pomagają nawet najmocniejsze żarówki, a po wymianie jest o niebo lepiej. Za HIDy zabiorą ci dowód rej jak trafisz na nadgorliwego psa. O oślepianiu innych kierowców nie wspomne. Pozostaje jeszcze kwestia wyglądu - zrobisz wiejski tjuning jak w golfie III. Ale ostateczna decyzja należy do Ciebie - ja też miałem taki pomysł ale odpuściłem.
Witam, ja mam oryginalne ksenony i świecą jak dupa murzyna w nocy, zastanawiałem się nad kupnem zwykłych Depo i zmontowaniem nowych odblasków z moimi lampami, szkła też bym wymienił, nie wiem tylko jaka jest konstrukcja lamp zwykłych, bo w ksenonach są silniczki poziomujące.
A co do hid-ów, to nie wierz w te bzdury o padającym kompie w 166, on nie ma nic wspólnego z ksenonami, tak jest w 156, w 166 jest system Valeo i tam do przetwornicy dochodzi tylko zasilanie, zero komunikacji z kompem, dwa czujniki nachylenia auta nad lewymi wahaczami przód i tył. Ze spryskiwaczami to nie problem, kup same końcówki i zamontuj w zderzaku, policeman nic nie zrobi.
Pozdro.
Ja również mam orginalne ksenony i rewelacji nie ma. Czy ktoś może próbował kombinacji tak jak wspomniał wyżej użytkownik demmonn. Moje szkła i odblaski są w nie najlepszym stanie a nawet używane, orginalne ksenony są drogie :(
Ja mam w 145-ce hidy 5000K około dwa lata i przeglądy przechodzi, nic nie oślepia - mam je oczywiscie w soczewkach :) pod wiejski tuning tez sie to raczej nie pisze ;)
demmonn: o taka odpowiedz mi chodzilo, dzięki. Tez mi sie tak wydaje, że nie ma nic wspólnego z kompem. ale skad ta roznica 250 a 799 zł ;o
również mogę polecić lampy DEPO. Mimo, że z lewą miałem problem, nie można było jej wyregulować to poradziłem sobie. Zębatki się nie stykały i odbłyśnik stał w miejscu. Po naprawie wszystko dobrze świeci :)
Witam.
Gdyby ktoś był zainteresowany reflektorami depo do 166 to mam takie nówki po 260 pln/szt.
gg: 1174414
Pozdrawiam