-
Albo wtrysk zalewa jeden z cylindrów, albo nie podaje do niego paliwa, albo podaje normalnie ale nie ma iskry - sprawdź zapach oleju, bo pewnie rzednie. To może być sonda, świece, regulator ciśnienia paliwa lub zapieczony wtrysk. Komputer powinien Cię przynajmniej trochę naprowadzić.
-
Byłem na komputerze... Mechanik powiedział ze wtrysk jeden co jakiś czas leje, dlatego tak śmierdzi i pyrkocze, powiedział zebym wlał to paliwa jakiś STP i jak nie pomorze to wymienić wtrysk
-
No i dobrze powiedział - skoro masz gaz, to jesteś szczególnie narażony na awarie/zapieczenie wtrysków.
-
no nie,a teraz wychodzę chce zapalić kontrolki wszystko sie świeci, przekręcam klucz a nic wszystko gaśnie i nawet nie zakręci , co to ?
-
Najprędzej akumulator zdechł.
-
akumulator sobie zdechł tak o :)
byłem u mechanika innego dzisiaj, mówi że żadne wtryski, tylko świece do wymiany, faktycznie wyglądały kiepsko... dziś wymieniam, mam nadzieje że teraz problem zniknie o 13 jadę po autko....
-
Witam
Wymiana świec nic nie dała...
Może ktoś mi pomorze?
już nie mam siły....
Napiszę w skrócie jeszcze raz co się dzieje
Pali się marchewa, nie chodzi na wszystkie cylindry, pyrkocze i nie ma przyspieszenia
trzęsie, nie mogę włączyć gazu, po włączeniu zapala się czerwone kontrolka na przełączniku i samo wrzuca benzynę... na komputerze by bład połączenia z sonda został wyeliminowany
Wymienione : Kable, Przepływka, Świece, Filtr pow.
Proszę o pomoc....
-
No to została sonda, regulator ciśnienia, zapieczony wtrysk. Sondę łatwo sprawdzić nawet wizualnie, a i napięcie na niej jest dokładnie określone, poszukaj na forum.
Wymienione części oryginalne?
Logiczne, że świece dobrze nie wyglądały, skoro je zalewa - ale uwierz, że objawy padających świec w TSie są wyjątkowo charakterystyczne, można je pomylić z przepływką, ale nieco się różnią :P
-
Rzmudzior, sond nie wyszła na kompie a poza tym odłączyłem ją i było tak samo. Oczywiście oryginały...
-
a może ktoś wie czemu nie mogę włączyć gazu ? po chwili wrzuca benzynę... w weekendzie jadę na ciśnienie oleju, dla chyba było by najlepsze żeby wtrysk był do wymiany, mechanicy już sami niewiedzą co to a tyle rzeczy wymienionych... :(