okazało sie ze walnął mi mechanizm róznicowy i pekła obudowa mechanizmu od strony sprzegła a reszta skrzyni jest okej wiec mechanik wymieni mi tylko mechanizm i obudowe skrzyni i dalej bede miał 6 b a tamtą skrzynie sprzedam bez mechanizmu
Printable View
okazało sie ze walnął mi mechanizm róznicowy i pekła obudowa mechanizmu od strony sprzegła a reszta skrzyni jest okej wiec mechanik wymieni mi tylko mechanizm i obudowe skrzyni i dalej bede miał 6 b a tamtą skrzynie sprzedam bez mechanizmu
A ja się przymierzam do kupna 166 z silnikiem 3.0 i przeraziłem się dowiadując się że tam jest dwumas :crazy_pilot:fajnie ze można ten patent obejść, teraz ze spokojem mogę poszukiwać V6 :rolleyes:
Jednak bardzo chciałbym się dowiedzieć poco ten dwumas w 166 i czemu go niema w 156 :butcher:. Lubię wiedzieć co gdzie jak i DLACZEGO :captain:
Haha ja z tym dwumasem miałem fajną akcje dzień przed świętami :) Mechanik mówił że raczej jest ok a tu 23 wieczorem dzwoni że do wymiany:mad:
Na alledrogo znalazłem za 300 tylko pojawił sie problem bo to ponad 300 Km od domu straszna mgła no i ruch na drogach przed świętami a mi została tylko 206 z 1.4 haha. Naszczęście Panu który to sprzedawał było obojętne o ktorej przyjade tak że cała noc nie przespana i w wigilie wymiana koła na prędkości :)
Przy wymianie z 6 na 5 należy wymienić też półosie napędowe. Skrzynia 6-biegowa ma inne półosie napędowe i inną podporę półosi prawej pośredniej.
no nie bo wymieniłem tylko obudowe biegów na większą oraz same biegi a dół zpstał stary i półosie pasowały nic nie było zmieniane