-
Mam również 1.9 jtd 16 V i zmieniałem w ubiegłym roku. Wytrzymała 5 lat i wyglądała strasznie,blaszki wykruszone, rdza , przegrzewała się. zakupiłem tą:
http://www.allegro.pl/item1014510712...td_diesel.html
Pasowała idealnie i cena super, po wymianie temperatura stoi idealnie. Co do trwałości oryginału to faktycznie szit, szybko padaja aż wstyd sie przyznać
-
Dzisiaj tez wymienilem u siebie na dokladnie taka sama. Pasuje idealnie. Bella sie nie grzeje i trzyma temp w granicach 80C ...Pozdrawiam
-
Witam! Odsiezam temat: potrzebuje chlodnice wody alfa romeo 156 1.9 JTD 8v. Czy ktos moze mi pomóc??
-
Witam
Mam pytanie ponieważ w Aucie brata chłodnica zaczyna podciekać i problem mam jeden, mianowicie z doborem chłodnicy, pytam ponieważ na allegro, w intercarsie itp są chłodnice ok 23mm oraz ok42mm grubości jakby nie patrzeć jest to dość spora różnica, obie podają do 156sw 1.9jtd 16v ... a na aucie ciężko zmierzyć tą chłodnice bez rozbierania czegokolwiek ... Doradzi ktoś czym różniło się zastosowanie chłodnic grubszych i cieńszych? Czy to po prostu błędy katalogowe jak to czasem bywa?
-
obstawiam błędy katalogowe ... grubsze chłodnice to byy stosowane w 2,4 JTD. Te grubsze zapewne mają też inaczej ustawiony króciec wlotowy. Wtedy oryginalny wąż nie pasuje .. trzeba rzeźbić w kupie, żeby to poskładać.
-
ja tam kupilem najtansza na allegro jaka byla i trzyma od ponad roku pasowala idealnie.. a wwyglada nadal jak nowa.