Ja nie chce nic podwazac, ani sie klucic ;)
Poprostu mnie ciekawilo, a co mam to wiem, bo tez "grzebalem" sobie przy wydechu, teraz nie pamietam, ale we wnetrzu nie miala napewno mniej niz 50mm.
63mm to 2,5 cala i tak tez sadzilem ze masz
Printable View
Ja nie chce nic podwazac, ani sie klucic ;)
Poprostu mnie ciekawilo, a co mam to wiem, bo tez "grzebalem" sobie przy wydechu, teraz nie pamietam, ale we wnetrzu nie miala napewno mniej niz 50mm.
63mm to 2,5 cala i tak tez sadzilem ze masz
po zewnątrz mam więcej ale po zewnątrz nie mierzyłem bo ważny był dla mnie środek muszę jeszcze i tak parę rzeczy przerobić z wydechem i mam nadzieje że będzie jeszcze lepiej ;)
Oj moj tez jeszcze wymaga troszke roboty, z braku czasu nie dokonczylem go, ale juz nie dlugo mam nadzieje to zrobic i juz sie doczekac nie moge :D
a co konkretnie robisz?
Po pierwsze uturbienie nie jest dobrym rozwiązanie (a kosztuje średnio 10-13tyś) bo ponoć TS-y nie lubią tego ale jest alternatywa - kompresor. Proponuję zacząć najpierw od "kosmetyki" czyli poprawy głowicy, kolektorów i kpl wydechu. Jeśli miałbym być szczery to zmiana silnika na np 3.0 lub 2.0turbo jest najrozsądniejszym rozwiązaniem.
pewnie chodzi o splanowanie głowicy ( co zwiększy stopień sprężania) być może wymiana wałków na bardziej "ostre" no i założenie wydechu przelotowego lub jak kto woli sportowego.
musisz poszukać ktoś tu na forum pisał całkiem niedawno o wydechu i zmianie kolektora wydechowego od fiata cupe ( tak się to pisze?)
pisze się coupe ale mniejsza z tym to już się dowiedziałem to i tamto o tej osoby :D ale pytam czy jeszcze coś można zrobić bo przelot już mam, planowanie głowicy ciężka sprawa trochę się boje bo można łatwo silnik uszkodzić
Była kiedyś na forum 155 2.0 T.S 16v 168KM, z tego co wiem to miała zmieniony dolot z zwiększoną ilością zimnego powietrza, sportowe walki, zmieniony wydech końcowy, lekko poprawiony program i jeździ/ła tak: http://www.youtube.com/watch?v=Ga-2hjONbhY
POZDRO :)
po filmiku i obrotach stwierdzam że moje auto podobnie się rozpędza ale jaki ma czas od 0 do 100 jeszcze nie mierzyłem a chyba będę musiał to zrobić i wrzucić filmik :)