-
Witam Kolegów.
Jako że temat leci o oświetleniu to i ja swoje 3gr dołożę. Mianowicie miga mi lekko prawa lampa ksenonowa. Paliki wymieniłem (w prawdzie na razie zamienniki ale przyzwoite) no i jakby miga trochę mniej, ale widać. Lampa nie gaśnie całkowicie tylko miga. Co może być jeszcze do sprawdzenia ?
-
Również mam problem z miganiem ksenonow. Zarnink mam dobre wiec będę walczył z przetwornicą. Podobno można je regenerować?koszt nowej jest straszny wiec trzeba szukac innych sposobow
-
Witam ponownie. Sprawa u mnie (na szczęście była banalna) z migającym ksenonem była taka, że delikatnie luźna była wtyczka z kabelkiem która łączy żarnik/zapłonnik D1S. Niby nie było tego widać, ruszałem delikatnie samą wtyczkę. Poruszyłem dopiero całym kablem i okazało się że raz mrygnęło. Potem zacząłem ruszać tak nie mocno ale jakby pstrzykać w ten kabel i... bingo. Delikatnie obcisnąłem blaszki na wtyczce i na razie spokój.
-
Najczęstszym problemem jest szukanie oszczędności w budżecie na żarniki kupując zamienniki co skutkuje migotaniem (owszem, zdarzają się dobre sztuki) co też wpływa negatywnie na przetwornicę..
Ewidentnie stawiałbym na Żarnik. Najlepiej przełóż z lewego na prawy czy tam odwrotnie.
-
Filmik z naprawy przetwornicy:
youtube.com/watch?v=-7_qVQegevM&t=36s