-
Panowie ponawiam pytanie z racji zblizających sie wakacji. pojezdzilem troche popytalem i ku mojemu zaskoczeniu mowia mi ze haki do AR przed FL tj do 08.2003 nie pasują do alfy po FL. Moja Alfa jest z końcówki 2003. Wiec Pytam Was jak to jest z tymi wersjami? pasują nie pasują?
Drugie moje pytannie dotyczy tematu montażu, którego chcialem sie podjąc po Waszych postach....tyle że , mowią mi ze trzeba demontowac m.in zderzak...Jesli ktoś ma za sobą motnaz to napiszcie jak bardzo trzeba oskubac tyłek zeby móc zamonotwac.
No i 3 pytanie dotyczy samego sprzetu. otorz panowie wycenili hak bosal 033-193(wyprodukowany od 08.2003-11.2004r, dziwne??) + montaż, na 1400 zł, osobiscie chyba nie do przejscia dla mnie ta kwota. dlaczego wypisalem ten model Haka? no bo Chce automat wypinany i to zasugerowali szpece.... znacie moze jakies tansze haki lub sklepy które cos takiego maja w swojej ofercie??
Bardzo Was prosze o pomoc i z góry dzieki
pozdrawiam
-
Podbijam.....chlopaki nikt nic nie wie...?
-
Bardzo dobre haki robi firma ze słupska poszukaj na allegro kupisz go za około 400zł, dostaniesz też instrukcje montażu. Ja bym się nie pchał w automat bo różnie z nimi bywa, a odkręcenie dwóch śrub i wyjęcie kuli zajmie ci max 5 minut. Montowałem hak w 156 sw przed liftem i nie zdejmowałem zderzaka ani go nie ciąłem (rzadko w którym samochodzie zdejmuje się zderzak do montażu haka). Różnica w haku jest tylko między sedanem a kombi.
-
hak 156 po lifcie
Witam Szanownych Kolegow,
Dzisiaj zamontowali mi hak ze slupska w mojej 156 SW po lifce. Jak wszystkich nurtowalo mnie pytanie czy hak do wersji przed lifetem (haki ze slupska sa tylko do tej wersji a pasuja i do sedana i SW) bedzie pasowal do mojego pojazdu - powod - roznica w cenie miedzy hakiem do wersji przed liftem (635 zl montazem) a dedykowanym automatem do wersji po lifcie (1600zl sam hak) - i okazalo sie ze ..... nie pasuje - otwory w lewym mocowaniu haka sa przesuniete wzgledem gotowych otworow w lewej podluznicy w samochodzie. Mozna jednak wywiercic nowy otwor w mocowaniu haka (otwory w samochodzie pozostaja nie naruszone a konstrukcji haka w zaden sposob to nie przeszkadza) i skrocic lewy plaskownik (i wywiercic w nim nowy otwor) ktory montowany jest od spodu auta. W prawym mocowaniu monter dodal tez jedna srube przewiercajac mocowanie haka i blache przy podluznicy (nie dopytalem juz po co to)
Co do wiazki elektrycznej nie potrzebny jest modul - wszyskto dziala poprawnie na lampkach testowych w warsztacie - co prawda jeszcze nie sprawdzalem jak to sie zachowa jak podczepie camping (ma w sumie 6 zarowek podpietych do postojowek = 2xpostojowe 2xobrysowki i 2xtablica) jesli pradu nie starczy to poprostu zamontuje przekaznik jak koledzy wczesniej podpowiadali ('pradu" nie trzeba ciagnac az z akumulatora - mozna "uzyc" pradu z gniazdka zapaliczki ktore jest w bagazniku).
Jako ze w/w rozwiazanie nie jest rozwiaznaniem takim jakie przewidzial producent haka nikomu nie sugeruje/zalecam tego co tu przedstawilem prosze traktowac to informacyjnie.
pozdrawiam
Marcin
-
Witam ponownie maly update. Niestety po podlaczeniu kempingu pradu jednak nie starczylo wiec zamontowalem przekazniki (po jednym na strone) wszystko dzila bardzo ladnie.
Pozdrawiam
Marcin