-
a świeciła Ci lampka skrzyni ?? bo mi świeci cały czas aa przy wlozonym kluczyku na MAR mryga
---------- Post dodany o godzinie 23:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:11 ----------
a jeśli można jeszcze pokazał bys mi jak wyglądaja te przekaażniki bo ja całkowicie nie wiem
---------- Post dodany o godzinie 23:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:13 ----------
nie nie włącza sie pompa
-
Tak, lampka od skrzyni swiecila sie. Ponadto nie mozna bylo zmieniac biegow. Mialem to szczescie, ze skrzynia utknela na luzie - moglem chociaz zepchnac auto na pobocze.
Co do fotki z przekaznikami: niestety w tej chwili nie mam samochodu pod reka. W kazdym razie za zasilanie pompy odpowiada jeden z przekaznikow znajdujacych sie kolo akumulatora, pod plastykowa pokrywa z napisami w rodzaju "FAN", "DIESEL HEATER", itd. Sa tam przekazniki czerwone (male) oraz czarne (duze); czarne sa 3 - jeden odpowiada za wiatrak, drugi chyba za wtrysk (bez niego nie mozna zapalic samochodu), a trzeci za pompe cisnienia w ukladzie selespeed. Dokladnej kolejnosci nie pamietam, ale latwo sam odnajdziesz wlasciwy przekaznik, jezeli dysponujesz multimetrem.
Edit:
Jezeli podejrzewasz, ze pompa jest walnieta mozesz podlaczyc ja na krotko. Wystarczy rozlaczyc wtyczke na kablu zasilajacym idacym do pompy (jest gdzies miedzy pompa a lewa lampa), a nastepnie pierwszy pin wtyczki polaczyc z masa, a drugi z +12V. Jezeli pompa jest sprawna, powinna zaczac pracowac.
1 - masa
2 - +12V
Obrazek bezczelnie skopiowany stąd: http://homepage.mac.com/paul_denyer/...eed/index.html
-
dzieki wielkie za rady jak dojde co jest dam napewno znac aa na chwile obecną sprawdze to
-
juz autko chodzi dzieki wielkie za pomoc to była wina zwykłego przekaźnika od pompy i koszt nowego 35 zł
-
No to w takim razie 100000000 kilometrow na tym przekazniku :)
-
U mnie jak jeżdżę na city i postoję trochę w korku miejskim zaczyna się ślizgać sprzęgło przy ruszaniu i ciężko płynnie ruszyc. Podczas postoju na biegu 1 chwilami sam rusza.
Jak zmieniam biegi manualnie to nie ma kłopotów, wszystko jest w porządku.
Czy to czas na kalibrację?
-
Kalibracja napewno, jak nie pomoże sprzegło wymiana.