-
No dokladnie Strzała1 to był twó patent wiem o tym.
Dodano
A jak chodzi o palec to chyba jest ze skody 120 ale nie jestem pewny.
Przepustnica jest dobrze ustawiona razem z czujnikiem, bo slychac ten przelacznik jak sie odejmie gazu i nawet na mierniku sprawdzalem .
-
palec rozdzielacza kup koniecznie nowy bez tego nie ma sensu nawet kombinowac z silnikiem
-
Ustawilem przeplywomierz powietrza. silnik chodzi równomiernie ale nie ma tej mocy slaby jest . niezbiera sie tak dobrze jak powinien .Nie wiem czy to jest normalne w alfie ale jak mam malo paliwa kreska ponizej zera to silnik dziwnie chodzi. Przy pelnym otwarciu przepustnicy silnik wolno wchodzi na obroty i nie przekroczy okolo 4 tys obr/min czy to mogla padnac pompka .Jezdzilem okolo 15 min kolo domu to swiece byly dalej mocno okopcone.Co moze byc??
-
1. nie jeździ sie na rezerwie, chyba że lubisz wydawać kase na pompy
2. kupiłes nowy palec rozdzielacza?? (pewnie nie )
3. zanim regulacja przepływki to dobre pozostałe rzeczy i pompe masz walnieta zapewne :)
-
okopcenie świec i brak mocy może świadczyć o tym, że po prostu zalewa silnik. Prawdopodobnie rozregulowałeś przepływomierz
-
Przeplywomierz ustawilem tak ze jak dam o jeden zabek wiecej to klapka juz sie nie domyka do konca, a silnik chodzi równomiernie. Jak dam kilka zabków wiecej to silnik wtedy elegancko wchodzi na obroty ale gasnie jak odejme caly gaz. Klapka jest jakies 1 cm do pelnego zamkniecia przy zgaszonym silniku.
-
jezeli silnik nie pracuje klapka nie moze byc otwarta. byc moze sprezyna stracila swoje wlasciwosci i przeplywomierz daje falszywy sygnal. zaloz na probe inny. :roll:
-
Caly przeplywomierz z tym to bedzie problem, bo nieznam nikogo kto by mial taka alfe. Jeśli chodzi o regulacje to ustawia sie naciag sprezyny. Jak dam bardzo twarda to tez zgasnie, ale domyka sie bezproblemu.
-
Wymienilem rozdzielacz z palcem ,swiece zaplonowe ,filter paliwa i powietrza ,przeczyscilem styki od pompki paliwa ,i jest elegancko dziekuje wszystkim za pomoc :) :D
-
no i po problemie, teraz niech alfinka śmiga bezawaryjnie.