Stawiam na docisk sprzęgła.
Printable View
Nie jestem tak zajebisty, więc zapytam... Naprawa równoznaczna z wymianą sprzęgła? Całego? Cholera nie wiem i naprawdę liczę na Waszą pomoc. Tak plus minus sprawdzałem ceny sprzęgła kompletnego i oscyluje w granicach 400 złotych to chyba jeszcze nie jest tak źle, prawda?
ma w avatarze 2.0 TS
tak jest 2.0 TS, to jest jakaś różnica?
podam Ci ceny u mnei moze Ci to cos ułatwi. Luk 405 MecArm 382 sachs 886 valeo 375 lub 380 zaleznie od kursu euro
to jest nazwa konkretnego docisku pod mój silnik? Dzięki wielkie strasznie ułatwiliście mi pracę nad moją Piękną :)
to są ceny sprzęgieł do Twojej Niuni wg poszczególnych producentów :)
ja miałem podobny problem. jak kupiłem swoją alfe starsznie cięzko wchodziły 1,2,5 i R doswownie męczarnia aż wreszcie kiedyć w trasie zostały tylko 3 i 4. Na zgaszonym wydawało sie wszytko ok że każdy bieg wchodzi. Pod domem zaczołem maglowac wajchą i nagle jakby wskoczył wsteczny i auto zgaslo. Problem okazał sie dosłownie bałchy wystarczyło wejść pod auto i nałożyć dzwigienke która popycha wodzi. Dzwigienka tam ma ok 10cm dlugości i z dwuch stron zakończona jest Jabłkami. Pojechałem do agromy i kupiłem 2 takie jakbłka(przeguby) od ciągnika zapałciłem raptem 15 zł. zmierzyłem dlugośc starego wrkeciłem nowe i problem znikł.